woensdag 17 april 2024

2 gedachten over “Verhoor Peter Noordanus door Enquêtecommissie Woningcorporaties

 1. Ik zou van die Wetsvoorstellen van VVD ministers maar niet te veel verwachten bij de Raad van State.

  Een van de voormalig VVD vriendje van de schurk van Vestia was Henk Kamp, ex FIOD inspecteur en latere minister. Die heeft nog een poging ondernomen om er voor te zorgen dat “dief in de nacht” Erik Staal zijn Caribisch bedje kon spreiden om hem de Bonairiaanse woningbouwcorporatie Fundashon Cas Boneriano over te laten nemen. Gelukkig was zijn invloed daar niet toereikend genoeg voor.

  Het zal allemaal wel met een sisser aflopen. Met een mooi wetsvoorstel van Minister Stef Blok over de keuze van toekomstige toezichthouders en een hand in eigen boezem van Noordanus die eerder voor een bredere raad van bestuur hadden moeten kiezen.

  “Als het kalf verdronken is dempen ze de put”

 2. Wat een mosterd na de maaltijd

  Tijdens verhoren van de parlementaire enquêtecommissie werd duidelijk dat Staal zelf de voorzitter van de raad van commissarissen had voorgedragen. Eerder had hij al een oude studievriend gevraagd om in de raad te komen.

  “Bestuurders van woningcorporaties mogen in de toekomst niet meer hun eigen toezichthouders uitkiezen. Situaties waarin bestuurders een raad van commissarissen samenstellen met eigen vrienden, mogen niet meer voorkomen.” Minister Stef Blok (VVD, Wonen) reageert met deze maatregel op verhoren van voormalig Vestia-topman Erik Staal. Dit wetsvoorstel van Blok ligt bij de Raad van State.

  Dit na een verlies bij woningbouwcoöperatie Vestia van ruim twee miljard, die nu door alle huurders van de woningbouwcoöperaties zal worden moeten worden opgehoest.

  Nu we al jaren om de oren worden geslagen door zulke astronomische hoge bedragen die voor het gewone volk niet te bevatten zijn toch maar even simpel rekensommetje.

  In Nederland wonen 7,1 miljoen mensen in een zelfstandige woning,Van deze groep is momenteel 41% huurder 2,9 miljoen. In 2012 huurde maar liefst 82% daarvan een sociale huurwoning door aan te kloppen bij een corporatie. Ruim 2,4 miljoen gezinnen.

  Dus de 2,4 miljard die bij Vestia verdampt is zal door de 2,4 miljoen huurders worden opgehoest, dat betekend zo’n 1000 euro per sociale huurder.

  Geweldig gedaan meneer Erik Staal van dit bedrag moet ik, omdat wij ook net als U door de kredietcrisis in de schuldhulpverlening terecht ben gekomen, een half jaar van eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *