Site pictogram Tilburgers.nl

Vernieuwd Incubate al op 8 september van start

2015-09-14 792 Opening Incubate Regenboog Station NatuurmuseumNadat Incubate in financieel noodweer kwam in 2015 is het festival opgesplitst in meerdere kortere festivals per jaar, waarbij de lange editie van september is verkort van zeven naar een vier-daagsprogramma.

De september editie biedt als vanouds een breed, multidisciplinair programma
– Van invloedrijke oudere helden tot piepjong talent
– In het Syrische Trio Qayson speelt jongste artieste ooit op Incubate (12 jaar)
– Onder de 31 namen verder o.a. Eagulls, Mike Krol, Golden Dawn Orkestra, Circuit Breaker en Kikagaku Moyo.

Incubate, het festival voor grensverleggende cultuur in Tilburg onthulde eerder de laatste reeks namen van de line-up voor september. Passe-partouts en dagkaarten zijn nog te koop via de website www.incubate.org/tickets.   Timetables zijn hier te vinden.

Thurston Moore group
Thurston Moore group

Artistiek directeur Vincent Koreman: “Na het uiteenvallen van de invloedrijke band Sonic Youth is bandleider Thurston eigenlijk nog steeds de vertegenwoordiger van hun geluid. Hij bracht recent nog een goed ontvangen plaat uit en blijft een spil in het internationale experimentele muziekweb. Wij zijn dan ook vereerd hem naar Tilburg te kunnen halen.”

“Dat we naast deze held ook nog de jongste Incubate muzikant ooit mogen verwelkomen, de Syrische gunan-speelster Shaza, maakt het helemaal af. Dat is Incubate: de gigantische diversiteit in aanbod dat normaal gesproken nooit gecombineerd zou worden.”
De 31 nieuwe muziek toevoegingen hebben grote variatie in stijl, afkomst en niveau van opereren. Van Industrial duo Circuit Breaker tot de Amerikaanse 10-mans improv formatie Golden Dawn Arkestra. Van Engelse noise rockers Eagulls, via een van de beruchtste Japanse live-bands van het moment Kikagaku Moyo tot neder-rave duo O, Kutjes uit Leeuwarden. Bovendien is er de mogelijkheid om het Canadese Slow Down Molasses elke dag te zien. Deze getalenteerde band laat elke dag een andere kant van zichzelf zien in vier compleet andere sets op vier verschillende locaties.

Logo-Incubate-Festival-2016Incubate is een stadsfestival voor cutting-edge cultuur dat in 2016 gedurende drie weekenden gevierd wordt. Gedreven door artistieke vernieuwing brengt het elke editie culturele voorlopers. Incubate presenteert een breed programma met vooruitstrevende muziek, beeldende kunst, debat, film, film en theater, in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free folk. Verfrissende kunst naast inspirerend debat. De tweede editie van Incubate #2016 vindt plaats van 8 tot en met 11 september 2016 op twaalf locaties in Tilburg. Meer informatie kun je vinden op www.incubate.org of via Facebook. Daarnaast is het dagprogramma hier te vinden.
Aankondigingen van de belangrijkste groepen:
Thurston Moore Group
Eagulls
Golden Dawn Arkestra
Trio Qasyon
Kikagaku Moyo
Fai Baba
Mike Krol
Circuit Breaker
Chantal Acda & Dez Mona
Inwolves
Girlie
unhappybirthday
Heim
Driftmachine
Statue
The Scrap Dealers
Housewives
Jacco Weener
Wooden Indian Burial Ground
Quiet Hollers
Rendez-Vous
Girlie 
Cool Ghouls
Daniele Martini
O, Kutjes
Mazu
World’s Dirtiest Sport
Anemone Tube
Cian Nugent
Mobiele versie afsluiten