maandag 15 april 2024

3 gedachten over “Vervolg: Discussie Stadskantoor 3 – VolkerWessels – Primark

  1. Toen een jaar of zes geleden de eerste plannen voor het “winkelrondje” ontstonden was ik enthousiast. In die tijd was er in Tilburg (ondanks het feit dat de “crisis” al in volle gang was) nauwelijks leegstand. Als dat nog steeds min of meer het geval zou zijn geweest had voor mij het argument – dat via het toevoegen van het winkelrondje ter hoogte van het Stadhuisplein – Tilburg zich als winkelstad kon versterken, nog steeds waarde gehad. De realiteit is echter veel weerbarstiger. Als je nu door het Tilburgse winkelhart loopt valt de leegstand meteen op. Komend via de Schouwburgring vliegen de sombere winkelruiten met “te huur” en “opheffingsuitverkoop” je om de ogen. Centraal in de Heuvelstraat wacht het enorme voormalige Mexxpand (het vroegere Peek&Cloppenburg) op een andere bestemming. In de zuidwand van het Pieter Vreedeplein gaapt nog steeds een geweldig gat. Ik ben toch bang dat deze realiteit noopt tot bijstelling van de huidige plannen. Hoe jammer dit wellicht ook is.

  2. Sk3 afbreken en ter plaatse een stadspark realiseren met kiosken voor kleine bedrijvigheid, denk aan: Lee, food to go…..

  3. Het plan op zich, de aantasting van de omgeving, de opgeroepen spanning met bestaande investeerders, de leegstad in de binnenstad, de oorspronkelijke betekenis van Pieter Vreedeplein, de mistige procedures, de Camel’s Nose strategie, onvoldoende benutting beschikbare alternatieven, de financiële risico’s, de misleidende informatieverstrekking, en ga zo maar door geven een behoorlijk onzakelijke indruk. De gedateerde wens is inmiddels belangrijker dan de feitelijke legitimatie. Het gemeentebestuur van Tilburg is weer druk doende via de salami-techniek een diepe wond te trekken in het centrum van Tilburg. De gemeenteraad geeft de indruk dit soort voorstellen in de waan van de dag en met de retoriek vanuit de bestuurszetel af te doen! Op deze vorm van vooruitgang zitten maar weinig Tilburgers te wachten! Steek de energie maar in de alternatieven en laat deze zaken maar over aan de vrije ondernemers. Gemeenschapsgeld is gezien de strekking van de perspectiefnota hard elders nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *