Site pictogram Tilburgers.nl

Video van Frank van Pamelen – HET LANGSTE GEDICHT TER WERELD

De Piushaven. Een prachtig gebied. Het loopt van het Wilhelminakanaal tot in het hart van Tilburg. Als je een lint zou spannen om de haven heen, dan heb je precies 2009 meter nodig. En dat is precies wat stadsdichter Frank van Pamelen van plan is. Een ‘dichtlint’ maken van 2009 meter lang. Met daarop het langste gedicht ter wereld. Voor volgend jaar. Het Tilburgse jubileumjaar 2009.

Met dank aan Tom Pijnenburg voor de link naar deze video.

Frank nodigt alle Tilburgse basischolen uit om mee te doen. Onder de titel “Eeuwig Vers” presenteert hij – samen met Bureau CiST – een project dat uiteindelijk moet uitmonden in het langste gedicht ter wereld. Op elke school maken zo veel mogelijk kinderen van groep 5 t/m 8, eventueel begeleid door de stadsdichter, een lofdicht op hun stukje stad. Op hun buurt. Of op hun straat. Die gedichten komen – versierd, beschilderd of beplakt – elk op een papier van A2-formaat. Daarnaast schrijven de scholen – in estafettevorm – mee aan een doorlopend gedicht van exact 2009 letters: één letter voor elke achterkant van zo’n A2-papier.

Op een nader te bepalen dag in april of mei 2009 volgt de feestelijke apotheose, met allerlei toeters en bellen. Dan staan 2009 kinderen (dus ongeveer 40 kinderen per basisschool) rond de Piushaven, elk met een A2-poster met hun gedicht. Op een afgesproken teken draaien ze allemaal tegelijk hun poster om, en vormen de zichtbare letters samen het langste gedicht ter wereld!

Doe mee! De start is in de Kinderboekenweek 2008 (thema: poëzie!). Scholen kunnen zich aanmelden bij Bureau CiST en al dan niet de hulp inroepen van stadsdichter Frank van Pamelen. Op deze website komt een impressie van de deelnemende scholen, met leuke filmpjes van hun gedichten. Zo werkt u mee aan een bijzonder en bijzonder dichterlijk evenement in het Tilburgse jubileumjaar 2009.

Zie www.langstegedichtterwereld.nl

Mobiele versie afsluiten