Site pictogram Tilburgers.nl

Vijver Stokhasselt wordt gedempt, nieuwe vijver in voorbereiding

KuikentjeBegin juni hebben bewoners van de wijk Stokhasselt de alarmbellen laten klinken omdat er keer op keer dode vissen en eenden in de IJpelaarvijver lagen. Wethouder Mario Jacobs (GroenLinks) beloofde meteen actie te zullen ondernemen en deze belofte is hij stipt nagekomen. Het college komt nu met een voorstel van aanpak.

Uit het onderzoek is gebleken dat de staat van de vijver zo slecht is, dat zo spoedig mogelijk ingrijpen noodzakelijk is. Hierbij is renovatie geen oplossing, daarvoor is de constructie niet geschikt. Daarom zal de vijver zo snel mogelijk gedempt worden. Hiermee kan meer dierenleed en de kans op besmetting met het E. coli-bacterie en blauwalg worden voorkomen. Ook wil het college hiermee voorkomen dat bewoners opnieuw via de media aandacht vragen voor de problemen met de vijver, wat de gemeente imagoschade zou kunnen opleveren.

De wijkbewoners hebben expliciet laten weten een nieuwe vijver te willen en die zal er ook komen, al is er op dit moment nog geen budget voor. Er is wel budget voor het dempen van de vijver en het laten maken van een nieuw ontwerp, want dit kan worden betaald uit het onderhoudsbudget (€ 150.000,-). Voor de aanleg gaat de gemeente nog op zoek naar financiele middelen en zodra die er zijn zal aan de aanleg worden begonnen.

Mobiele versie afsluiten