Site pictogram Tilburgers.nl

Volkstuinvereniging ‘De Vlashof’ levert eerste groente aan de Tilburgse Voedselbank

Vrachtauto Tilburgse Voedselbank“We hebben momenteel bijna vijfhonderd huishoudens in Tilburg die gebruik van ons maken”, vertelt Emmy Danen, coördinator van de voedselbank in Tilburg in een artikel van Omroep Brabant. “Een tijd terug zagen we dat de vaste leveranciers steeds minder leverden vanwege de crisis, we moesten nieuwe voedselbronnen aanboren.” Bovendien blijkt uit onderzoek dat twee derde van de mensen die afhankelijk zijn van voedselbanken niet of nauwelijks gezond genoeg eten.

Dit was reden genoeg voor de Volkstuinvereniging ‘De Vlashof’ en Stichting Tilburgse Voedselbank om de handen ineen te slaan. Henk Christ, voorzitter van ‘De Vlashof’ : “We hadden een tuintje over onder een hoogspanningsmast, niemand wilde die hebben. Nu kweken we daar sla, prei, bonen en nog veel meer voor de voedselbank”.

Deze week werden de eerste kratjes groente uit de volkstuinvereniging “De Vlashof’ aan de Tilburgse Voedselbank geleverd. Erg veel is het op termijn niet. Daarom heeft Henk Christ het initiatief genomen om ook de andere dertien volkstuintjes in Tilburg te mobiliseren.

Daarnaast is ook de gemeente Tilburg bezig met een initiatief  “Voedseltuin voor de Voedselbank” om braakliggende terreinen te gaan gebruiken voor het telen van verse groenten voor de Voedselbank.

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten