Site pictogram Tilburgers.nl

Vrouwelijke Energie Ervaren met Mei MaanScout Cheta Urmila

Tilburgs Nachtburgemeester Zeus Hoenderop heeft elke maand, van volle maan tot volle maan, een vrouw aan zijn zijde, een zogenaamde maanscout. Cheta Urmila is MaanScout van 28 mei tot en met 26 juni as. De huidige MaanScout Linde Braber draagt as. vrijdagavond het stokje aan haar over, dit gebeurt om 20.00 uur in de tuin van Kunstpodium T, Noordstraat 105 in Tilburg.

Tijdens haar MaanScout periode organiseert Cheta Urmila activiteiten die gericht zijn op het ervaren van vrouwelijke energie. ‘Iedereen heeft een unieke verhouding van vrouwelijke en mannelijke energie in zich, een eigen balans. Dat die balans in onze westerse maatschappij verstoord is geraakt is duidelijk merkbaar. We rennen maar voort. Hard werken en geld verdienen voert de boventoon. We nemen vaak niet de tijd ergens écht van te genieten. Dat geldt overigens zowel voor mannen als voor vrouwen’.

Zo zag het leven van Cheta Urmila er jaren geleden ook uit. Het leidde tot een zware burn-out. Op zoek naar een andere oplossing verkocht Cheta Urmila in 2006 al haar bezittingen en begon zij aan een ontdekkingsreis. Tot haar verbazing stuitte ze op een innerlijke kracht die haar in staat stelde haar overmatige behoefte aan controle los te laten: de vrouwelijke energie.

‘Als je praat over “vrouwelijke energie” beland je over het algemeen al direct in clichés en stereotypen’, zegt Cheta Urmila. ‘Daarom ligt de nadruk bij femaleXperience op de persoonlijke ervaring. Je kunt uren praten over hoe iets voelt, maar je weet pas waar je over praat als je het zelf hebt ervaren.’

Cheta Urmila nodigt vrouwen uit ook op deze manier hun leven te verrijken. Zij weet uit eigen ervaring dat dit doen en handelen – kenmerken van mannelijke energie – maar tot op zekere hoogte werken. Cheta Urmila: ‘Ik weet dat veel vrouwen vaak het gevoel hebben dat er iets mist. De balans is zoek. Door al dat “doen” schiet het ‘zijn’ er een beetje bij in. De weg terug begint met het ervaren van je eigen kern. Dat klinkt als een uitdaging maar dat hoeft niet zo te zijn: bekijk bijvoorbeeld je huis of je omgeving maar eens alsof je er net bent komen wonen, dat brengt al een verschuiving teweeg. Voor mannen is haar boodschap ook duidelijk: ervaren wat de kracht is van een vrouw die vanuit haar kern leeft.

Foto: Cheta Urmila

‘In eerste instantie wilde ik er niet aan, aldus Cheta Urmila, ‘ik was bang mijn identiteit als onafhankelijke vrouw kwijt te raken. Vandaar die controle. Het bijzondere is echter dat ik niets kwijt ben, er zijn juist dingen bijgekomen. Soms heb ik zelfs het gevoel dat ik onafhankelijker ben dan vroeger. Werken vanuit mijn vrouwelijke kern is veel leuker, en bovendien geven de resultaten me ook nog eens meer voldoening. Dat wens ik iedereen toe!’

Ervaar het zelf!

In het kader van het MaanScout project heeft Cheta Urmila besloten een drietal “eXperiences” weg te geven, namelijk: 1) een zijdemeditatie met zachte zijde uit India; 2) een tarotlezing, waarin je eigen oplossend vermogen centraal staat; en 3) een eMMatrix-sessie, waarin je in gesprekvorm je eigen balans ervaart. Breng om hiervoor in aanmerking te komen een bezoekje aan de website Wil je meedingen naar de ervaringen die Cheta Urmila gratis weggeeft? Ga dan eerst naar de webstite NL.femaleXperience.com, en klik dan op de pagina ‘ERVARING’.en beantwoordt de volgende vraag: Wat betekent ervaren voor jou? Ook mannen zijn van harte welkom. De uitslag wordt op 10 juni as bekend gemaakt op de website. Daar vindt je trouwens nu al een overzicht van de activiteiten en een link om kaarten te bestellen voor het toneelstuk De Spiegel van de Maan Godin op 21 juni as.

Activiteitenkalender

28 mei 2010 Inzenden voor “eXperiences” via NL.femaleXperience.com (tot en met 9 juni as.)

30 mei 2010 Aanwezig op Dag van het Park, Stadspark Oude Dijk

10 juni 2010 Bekendmaking van de winnaars van de “eXperiences”

10 juni 2010 Deelname Stilte Wandeling in Oisterwijk, georganiseerd door ‘De Groene Parel’

16 juni 2010 De Keuze Van Cheta Urmila in Filmfoyer: de Japanse film Megane

21 juni 2010 Toneelstuk De Spiegel van de Maan Godin – Studiozaal Theaters Tilburg

24 juni 2010 vanaf 23:00 uur St. Jans Nacht Vreugdevuur in Kunstpodium T

Mobiele versie afsluiten