Site pictogram Tilburgers.nl

Walging

Gastbijdrage van Hans Rube, journalist en burgerraadslid voor de PvdA.

Foto: John Geerts

Twee dierbare vrienden zijn deze week ernstig lastig gevallen door vier mannen. Aangifte doen is natuurlijk  volstrekt zinloos. Want het zijn twee  getrouwde mannen ‘die er om gevraagd hebben’. Ze liepen hand in hand. Oh lieve, kinderlijk naïeve Nederlanders! Stem nou toch eindelijk voor verandering. Breek los van politiek fout gelul! Red dit land!.

Natuurlijk klopt deze intro niet. Iedereen herkent hierboven de, door mij licht aangepaste, tekst van de ‘treintweet’ van Baudet.

Het had zo kunnen zijn gebeurd.
Toch?

Het is maar wie er aan de macht is in dit land. Parafraseer ik nog maar wat verder. Afgelopen week golfde de walging door mijn lichaam toen ik in een zoektocht naar historisch materiaal op een site uitkwam van neo-ultrarechtse Nederlanders.

Ik ga de site hier om principiële redenen niet openbaren, omdat de scribenten al teveel aandacht uit Tilburg krijgen, zag ik aan de reacties op die site.
Acties tegen seksuele voorlichting, op scholen waar in de ogen van deze groep teveel aandacht aan de lhbt-gemeenschap wordt besteed, worden toegejuicht.

Er kwam een compleet onjuist verhaal voorbij over de nieuwe woonvorm voor ex gedetineerden en dementerenden aan de Bredaseweg. De zich verenigende ultra-rechtse beweging in Europa wordt op de site verheerlijkt, met als grote held FvD-voorman Baudet. Hij en alleen hij, kan ons land redden van de naderende moslim-overheersing. Aldus de schrijvers.

Foto: John Geerts

Subtiel is het dus allemaal niet, wat er hier tentoon gespreid wordt. Een verhaal hoe ‘anti-racist’ Hitler zich, na zijn wederopstanding bij een bezoek aan het nabije Oosten boos maakt over een door joden overheerst Israël bijvoorbeeld.

Niet echt fris, op z’n minst.

Eerder beschreef ik al eens hoe de club van Baudet in mijn ogen langzaam maar zeker een effectief rechts-radicaal gif aan het verspreiden is, op een manier waardoor veel kiezers niet in de gaten hebben dat ze besmet raken met een dodelijk virus dat hun denken aantast. Datzelfde virus zal hen straks allemaal de kop kosten, terwijl de grote leider zelf buiten schot blijft omdat hij en zijn paladijnen wel over een vaccin tegen hun eigen vuilspuiterij op zak hebben.

FvD is in naam een democratisch instituut, met inmiddels zoveel leden dat er nooit een algemene openbare ledenvergadering in Nederland kan plaatsvinden. Kortom, de overgrote meerderheid van de aangeslotenen heeft geen zak te vertellen. Dat is ook de bedoeling van de leider. In Brabant gaan we wellicht naar een provinciebestuur waarin FvD wordt opgenomen.

Dat kan de redding van Nederland worden, zeg ik cynisch. Forum moet dan in zee met de ouderen van 50Plus, CDA en VVD. Dus met de macht die ze zegt te willen bestrijden. De leiders van CDA en VVD geven groen licht. Dat zou Forum-stemmers aan het denken moeten zetten, zijn ze dan toch net zo geil op meebesturen als de ‘rest’. Die ‘walgelijke politici’ die Nederland willen ‘omvolken’?

De 10 mei 1940 plaquette in het Vrijheidspark Foto: John Geerts

Het mogelijk meebesturen van FvD zou echter ook de achterban van CDA, VVD en 50Plus te denken moeten zetten.

Het zou die partijen sieren als ze eens met dezelfde walging die ik voelde de door FvD-leden en sympathisanten in de lucht gehouden sites afstruinen. Als dat geen aanleiding geeft te reageren, dan zouden de partijen die lokaal met VVD en CDA regeren minimaal de wenkbrauwen moeten fronsen.

Immers nog geen jaar geleden werd er rond de Statenverkiezingen nog stevig en negatief over FvD getweet, niet? Het zou zo maar kunnen gebeuren, als foute leiders het in ons land voor het zeggen zouden hebben: een verbod op liefde met een ‘verkeerd ras’ of een ‘verkeerde sekse’. En dan kunnen het zo maar ineens witte politici zijn die hier democratisch gekozen de dienst uitmaken, geïnspireerd door hun fijne vrienden uit Italië, Hongarije of Frankrijk.
“L’histoire se répète”, zeggen de Fransen.

Laten we hopen van niet.

Mobiele versie afsluiten