Site pictogram Tilburgers.nl

Warandeloop 2015: Choukoud verdedigt titel

Warandeloop 2014 Khalid ChoukoudNa vier tweede plaatsen op rij mocht Khalid Choukoud vorig jaar dan eindelijk plaatsnemen op de hoogste podiumtrede van de Internationale Loket.nl Warandeloop Tilburg. Tijdens de 57e editie van Nederlands grootste veldloopevent hoopt hij dat huzarenstukje te herhalen, maar bijna de voltallige Nederlandse top zal dat proberen te voorkomen, in een Europees top-veld.

logo WarandeloopIn het rijtje Nederlandse favorieten staan onder meer Dennis Licht, Koen Raeymakers, Michel Butter en Roy Hoornweg, maar de meest opvallende Nederlander die aankomende zondag van start gaat in Tilburg is zonder twijfel Mohamed Ali Mohamed. De van origine Somaliër verkreeg vorige week de Nederlandse nationaliteit, liep eerder dit jaar een prachtig nieuw PR op de 5000 meter en heeft nu zijn vizier gericht op de EK Cross in Hyères (13 december).

Europese tegenstand komt uit onder meer Duitsland, Oekraïne, Frankrijk, Italië en Tsjechië, maar het is de Belgische equipe die het meest in het oog springt. Helaas heeft Pieter-Jan Hannes zich geblesseerd af moeten melden, maar met Koen Naert, Bashir Abdi en Atelew Bekele zijn de Belgische verwachtingen nog altijd hooggespannen.

Vorige week werd al bekend dat het vrouwenveld van de Loket.nl Warandeloop ongekend sterk is, met onder meer Sifan Hassan op de startlijst. De EA Permit Meeting kent verspreid over 20, 21 en 22 november een veelvoud aan onderdelen en zo’n 5.500 deelnemers.

Mobiele versie afsluiten