Site pictogram Tilburgers.nl

Warandeloop in 2019 weer terug naar Oude Warande

Na twee jaar afwezigheid komt de Warandeloop terug naar de vertrouwde locatie in het Stadsbos013 in de directe omgeving van Tilburg University.

Na een uitstap naar Beekse Bergen met als afsluiting een zeer succesvol Europees Kampioenschap Cross in december 2018 heeft de organisatie in overleg met Gemeente Tilburg, Stadsbos013 en Tilburg University besloten het driedaags evenement weer in de “Oude Warande” plaats te laten vinden.
De Warandeloop vindt in 2019 plaats in het weekend van 22 tot en met  24 november.

De Warandeloop maakt deel uit van een selecte groep Europese topevenementen met het label “European Athletics Cross Permit meetings” en is sinds jaar en dag één van de belangrijkere pijlers van het “Nationale Crosscircuit” van de Atletiekunie.

Naast topsport schenkt de Warandeloop veel aandacht aan recreatieve onderdelen. Denk daarbij aan het populaire Warande by Night en diverse recreanten lopen. Bovendien nemen ruim 2000 scholieren deel aan de jeugdlopen. In het programma worden ook ruim 200 deelnemers aan het Aangepast Sporten Programma niet vergeten. In 2018 namen ruim 5500 deelnemers deel aan één van de vele onderdelen.

De afgelopen twee jaar stond ook een populaire Safarirun op het programma, vanwege de verhuizing zal dit onderdeel niet meer op het programma staan. Er wordt onderzocht of we hiervoor in de plaats een bijzonder nieuw element aan het programma toe kunnen voegen.
Het complete programma 2019 zullen we in juni bekend maken, op dat moment zal ook de inschrijving geopend worden.

 

Mobiele versie afsluiten