Site pictogram Tilburgers.nl

Waste World – themapark over afval mogelijk op MOB-terrein

Foto: Joost van Puijenbroek (via Twitter)

Op donderdag 23 juni vond in Oisterwijk een presentatie plaats over de plannen voor een nieuw pretpark op het MOB-complex aan de noordzijde van Tilburg, onder de naam ‘Waste World’. Dit wordt een nieuw themapark over afval en afvalverwerking en het wordt ontwikkeld door ‘House of Leisure’ (onderdeel van Midpoint Brabant) op verzoek van de provincie Noord-Brabant. Inmiddels zijn enkele initiatiefnemers begonnen met de ontwikkeling van een businessplan, dit plan moet over een half jaar klaar zijn.

De komst van een nieuw themapark naar de gemeente Tilburg past volgens de CDA fractie in de doelstellingen van de gemeente Tilburg, zowel op het gebied van recreatie als op het gebied van werkgelegenheid. Daarom hebben CDA-raadsleden Rein Valk en Joost van Puijenbroek wat vragen gesteld aan het College van B&W (Burgemeester en Wethouders) om te peilen of het stadsbestuur net zo enthousiast is als zijzelf.

Het MOB-complex in Tilburg-Noord heeft al vaker in de belangstelling gestaan voor nieuwe initiatieven. Na de beroemde (en beruchte) plannen voor de Tilburg Mall, welke via een raadplegend referendum het onderspit moest delven in juni 2009, trok het MOB-complex in juni de belangstelling van de nationale én internationale pers toen de plannen voor een Gay Village werden onthuld. Dat het om een grap bleek te gaan, om aandacht te vragen voor geweld tegen homo’s en lesbiennes, werd niet door iedereen gewaardeerd.

In 2013 werd het MOB-terrein aangewezen voor het Stadsidee ‘Het Groeilokaal’ van Astrid Huijbregts. Het Groeilokaal is een land-art project voor natuurbeleving en kunst(educatie). Sinds mei 2014 worden op het mob-complex activiteiten voor natuurbeleving en cultuureducatie georganiseerd. Een ‘klaslokaal zonder muren’.

Mobiele versie afsluiten