Site pictogram Tilburgers.nl

Wecycle-scholen Tilburg geven kinderen leuke verjaardag

Basisscholen Antares, De Bodde en De Zuidwester uit Tilburg deden samen met  251 andere scholen mee aan de jaarlijkse landelijke Wecycle-inzamelactie voor kleine afgedankte elektrische apparaten. Alle deelnemende scholen ontvangt hiervoor een cadeau.

De non-profitorganisatie Wecycle zorgt ervoor dat deze door de scholen ingezamelde apparaten optimaal worden gerecycled en daarnaast doneert Wecycle ook 285 verjaardagsboxen aan Stichting Jarige Job.

Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: “We wil kinderen en hun ouders laten nadenken wat ze doen met hun kleine apparaten. Worden ze afgedankt, lever ze dan in voor recycling. Dan krijgen we er allemaal iets voor terug, namelijk nieuwe grondstoffen. En door onze scholen inzamelactie bezorgt stichting Jarige Job andere kinderen ook nog eens een leuke verjaardag. Zo verbinden we de circulaire economie met onze maatschappelijke betrokkenheid.”

Stichting Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen in ons land op een verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis.

Huib Lloyd, directeur van stichting Jarige Job: “Voor kinderen is opgroeien in een veilige en gezonde omgeving cruciaal om zelfstandige en verantwoordelijke volwassenen te worden. Jarige Job probeert hier aan bij te dragen door kwetsbare sociaal geïsoleerde kinderen het gevoel te geven dat ze het waard zijn om hun verjaardag te vieren. Samen met Wecycle leren wij zoveel mogelijk kinderen bij te brengen dat het belangrijk is om respect te hebben voor elkaar en onze leefomgeving.”

Elke basisschool in Nederland heeft gratis toegang tot de educatieve materialen van Wecycle. Ook kunnen alle scholen meedoen met de jaarlijkse inzamelactie. In de afgelopen editie hebben 254 scholen meer dan 22.000 kilo aan afgedankte kleine elektrische apparaten ingezameld. Wecycle laat deze apparaten recyclen tot nieuwe grondstoffen. Alle scholen ontvangen een beloning (boekenpakket of digitale camera) en een Wecycle Recycle Certificaat.

Wecycle is de enige non-profitorganisatie in Nederland die de inzameling en recycling van e-waste regelt. E-waste zijn alle afgedankte apparaten met een stekker of (oplaadbare) batterij en alle afgedankte tl-buizen, spaar- en ledlampen. Hiervoor werken ze samen met 325 gemeenten, 8.500 winkels, 1.000 installatiebedrijven, 80 kringloopbedrijven, 165 kinderboerderijen, 2.000 scholen en heel veel consumenten. Ze garanderen een optimale recycling met de modernste technieken. Grondstoffen voor nieuwe producten halen ze uit oude producten. Zo hoeven er minder ’nieuwe’ grondstoffen uit de natuur gehaald te worden. Schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht. Hierdoor wordt de uitstoot van CO2 wordt vermeden.

Mobiele versie afsluiten