Site pictogram Tilburgers.nl

Week tegen kindermishandeling – Laat ze niet barsten

week tegen kindermishandelingDe week van 16 tot en met 21 november is uitgeroepen tot Week tegen kindermishandeling, met als motto: “Laat ze niet barsten.” Deze week doet de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik een beroep op iedereen om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling.

Eén persoon die in actie komt, is al genoeg om het leven van een mishandeld kind voorgoed te veranderen.

Als je te maken krijgt met geweld in huiselijke kring kun je daar altijd wat aan doen. Of het nu om jezelf gaat of om iemand anders. Of je nu vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap. De website “Voor een veilig thuis” van de Rijksoverheid is er om je te helpen bij die eerste stap naar hulp en advies.

kindOok via de website weektegenkindermishandeling.nl kan iedereen die weet heeft van mishandeling, maar ook iedereen die een vermoeden heeft, terecht. Deze site heeft bovendien een speciale informatie-pagina voor kinderen.

Eén ding is zeker. Kindermishandeling ligt nooit aan jou! Soms zeggen volwassenen wel eens dat het je eigen schuld is. Of dat het heel normaal is wat ze doen. Maar dat is gewoon niet zo! De persoon die je mishandelt, zegt misschien ook wel dat je er met niemand over mag praten. Maar dat moet je juist wel doen! Je hoeft je nergens voor te schamen.

logo kindertelefoonUiteraard kunnen kinderen tot 18 jaar altijd terecht bij de kindertelefoon, gratis (0800 0432) en anoniem. Bellen of chatten, beide kunnen dagelijks tussen 14.00 en 20.00 uur. Website (en chat): www.kindertelefoon.nl.

Op 20 november – Internationale Dag van de Rechten van het Kind – organiseren de Jongerenraad van Kompaan en De Bocht en de regio Hart van Brabant in Tilburg een bijeenkomst over kinderrechten. Plaats is De Kennismakerij, start 16.00 uur. Voor het programma en meer info, zie de website van Regio Hart van Brabant.

Bronnen: Voor een veilig thuis (Rijksoverheid) | weektegenkindermishandeling.nl | Zorg in regio Hart van Brabant

Mobiele versie afsluiten