Site pictogram Tilburgers.nl

Weekend van de Wetenschap in Tilburg

De nieuwste editie van het Weekend van de Wetenschap is aanstaande weekend op 1 en 2 oktober 2022. Tijdens dit weekend staat de Tilburgse Spoorzone helemaal in het teken van wetenschap. Bij de Bibliotheek LocHal is het mogelijk om stoepplantjes onderzoek te doen. Natuurmuseum Brabant organiseert een ‘vraag ons het hemd van het lijf-dag’ en Ontdekstation013 verandert in een ontdekplek voor alle zintuigen.

Programma de Bibliotheek LocHal
Hoewel stoepplantjes weinig aandacht krijgen, zijn ze ontzettend belangrijk. Ze koelen de stad, zorgen dat water sneller wegloopt als het regent en zijn goed voor schone lucht.
Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober organiseert de Bibliotheek LocHal workshops waarin stadsbioloog Gert Brunink vertelt waarom deze plantjes zo belangrijk zijn, en hoe men  zekan herkennen. Daarna gaan de deelnemers naar buiten op stoepplantjes-expeditie en bij terugkomst wordt alle data geupload in het landelijke Stoepplantjes onderzoek.

Programma Natuurmuseum Brabant
Zondag 2 oktober: ‘vraag ons het hemd van het lijf-dag! Stel op zondag 2 oktober  alle vragen over insecten, pleistocene zoogdieren, edelstenen en zand aan de conservatoren van Natuurmuseum Brabant. Zij staan klaar om over hun specialiteit te vertellen en vooral ook veel te laten zien!  Daarnaast mag iedereen die ene mooie steen meenemen die op vakantie is gevonden, of dat vreemde botstukje wat in de tuin is gevonden of een foto van een insect meenemen en voorleggen aan de museumexperts. En nog mooier: kinderen en jongeren (tot en met  17 jaar) krijgen zondag 2 oktober gratis toegang tot het museum! Het is niet voor niets het gratis wetenschapsfestival voor kinderen!

Programma Ontdekstation013
Ontdekstation013 wordt in het weekend van 1 en 2 oktober veranderd in een ontdekplek voor alle zintuigen. Wat doen de zintuigen en waarvoor zijn ze nodig? De hele dag door zijn er verschillende activiteiten waarvoor de zintuigen nodig zijn. Gebruik bijvoorbeeld  ogen om een mooie film te maken met onze greenscreenboxen, gebruik de mond om te proeven of de zelfgemaakte ranja is gelukt en nog veel meer! En op zondag 2 oktober is onderzoeker Stefanos Prouskas aanwezig om een kindercollege te geven over zintuigen. Wees er op tijd bij, want vol=vol.

Kijk voor meer info en aanmelden even op de site van de deelnemende organisatie.

Mobiele versie afsluiten