Site pictogram Tilburgers.nl

Wegafsluitingen Openbaar vervoer en parkeren Tilburgse Kermis 2019

Op dinsdag 16 juli 2019 begint de opbouw van de Tilburgse Kermis. Hierdoor zijn verschillende straten in de stad niet toegankelijk voor verkeer en zijn er diverse omleidingen.

Daarnaast zijn er extra voorzieningen voor auto’s en fietsen en ook bussen en treinen met nachtdiensten.

Auto’s

Vanaf dinsdag 16 juli, 12.00 uur tot woensdag 31 juli, 12.00 uur 2019  zijn de volgende wegen afgesloten voor al het verkeer:

Omleiding
In verband met de afsluiting van de Besterdring wordt het verkeer via de Veldhovenring – Groeseindstraat – Hoefstraat – Van Meterenstraat omgeleid naar de Ringbaan-Oost.

Parkeren

Tijdens de Kermis is er een Transferium bij de universiteit, met pendelbussen naar de Burgemeester Brokxlaan en weer terug. De pendelbussen rijden elk kwartier en een rit kost €1,-. Het parkeren op dit terrein is gratis. Borden langs de diverse uitvalswegen geven de route naar het parkeerterrein aan.
Kaartjes kun je kopen bij de mobiele buitenkassa op het terrein. De bus rijdt iedere 20 minuten en brengt passagiers naar het kermisterrein op de Burgmeester Brokxlaan. Hier kunnen passagiers ook weer opstappen.

Tijden eerste en laatste pendelbus:

De vijf parkeergarages: 013/Tivoli, Knegtel, Schouwburg, Koningsplein en Pieter Vreedeplein zijn van 19 tot en met 28 juli 2019 24 uur per dag open. Zie voor gedetailleerde informatie ook www.detilburgsekermis.nl.

Fietsen

Tijdens de kermis zijn de fietsenstallingen Heuvel (ook gesloten vanwege verbouwing) en Katterug gesloten.

Bussen

De bussen rijden tijdens de kermis een aangepaste route. Om die reden kunnen de reistijden langer worden, waardoor ook de prijs van een busrit hoger wordt. Zie voor alle dienstregelingen de website www.arriva.nl/aangepaste-dienstregeling-tijdens-de-tilburgse-kermis.

Tijdens de Tilburgse kermis rijden er extra Nightliners richting Reeshof en Udenhout. Een rit kost €6,22. Kaartjes zijn te koop in de bus (alleen met chipkaart, contante betaling is niet mogelijk).

De bus rijdt vanaf 1:00 uur elk half uur naar de Reeshof en Udenhout.

Halte: Interpolis bij kruising Heuvelring/Spoorlaan.  Meer informatie over de routes van de Nightliner vindt u op: www.arriva.nl

Treinen

NS rekent op veel extra reizigers en zet extra lange treinen in. Op Roze maandag rijden er extra nachttreinen, namelijk in de nacht van maandag op dinsdag rijden er extra nachttreinen richting Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Bovendien rijden er ook nachttreinen richting de Randstad op vrijdag en zaterdag. Zie ook www.detilburgsekermis.nl.

Boten

De Tilburgse Kermis is bereikbaar per boot. In de Piushaven zijn in totaal 60 elektro-aansluitingen beschikbaar. Het liggeld bedraagt € 1,10 per meter scheepslengte per nacht.

Privé-vliegtuigen

Privé-vliegtuigen en helikopters kunnen deze zomer landen en opstijgen in het Spoorpark

 

 

 

Mobiele versie afsluiten