Site pictogram Tilburgers.nl

Wegafsluitingen, parkeren en wijzigingen bij de Tilburgse kermis

Op dinsdag 17 juli 2018 begint de opbouw  van de Tilburgse Kermis. Hierdoor zijn verschillende straten in de stad niet toegankelijk voor verkeer en zijn er diverse omleidingen.

Daarnaast zijn er extra voorzieningen voor auto’s en fietsen en ook bussen en treinen met nachtdiensten.

Auto’s

Vanaf dinsdag 17 juli, 12.00 uur tot woensdag 1 augustus, 12.00 uur 2018 zijn de volgende wegen afgesloten voor al het verkeer:

Omleiding
In verband met de afsluiting van de Besterdring wordt het verkeer via de Veldhovenring – Groeseindstraat – Hoefstraat – Van Meterenstraat omgeleid naar de Ringbaan-Oost.

Parkeren

Tijdens de Kermis is er een Transferium bij de universiteit, met pendelbussen naar de Burgemeester Brokxlaan en weer terug. De pendelbussen rijden elk kwartier en een rit kost €1,-. Het parkeren op dit terrein is gratis. En als het terrein van de universiteit vol is, is parkeren ook toegestaan op het Van Gend en Loosterrein (het Spoorpark) aan de Hart van Brabantlaan. Parkeren kost hier €1,- per dag.

De vijf parkeergarages: 013/Tivoli, Schouwburg, Koningsplein, Pieter Vreedeplein, Stappegoor (Tilburg Zuid met Transferium) zijn van 20 tot en met 29 juli 2018 24 uur per dag open. Zie voor gedetailleerde informatie ook www.detilburgsekermis.nl.

Fietsen

Tijdens de kermis zijn de fietsenstallingen Heuvel en Katterug gesloten. De fietsenstallingen Concertzaal (met veel extra plaatsen 1000 in totaal) en Pieter Vreedeplein (580 plaatsen) zijn tijdens de kermis open. Op de Spoorlaan tegenover parkeergarage 013/Tivoli komt een extra fietsenstalling voor ± 1000 fietsen. Deze fietsenstallingen zijn van vrijdag 20 tot en met zondag 29 juli tot 04.30 uur open. Langs de Burgemeester Brokxlaan is een tijdelijke fietsenstalling. Deze is, in tegenstelling tot alle andere, onbeheerd. Zie ook www.detilburgsekermis.nl.

Bussen

De bussen rijden tijdens de kermis een aangepaste route. Om die reden kunnen de reistijden langer worden, waardoor ook de prijs van een busrit hoger wordt. Zie voor alle dienstregelingen de website www.arriva.nl/aangepaste-dienstregeling-tijdens-de-tilburgse-kermis.

Treinen

NS rekent op veel extra reizigers en zet extra lange treinen in. Op Roze maandag rijden er extra nachttreinen, namelijk in de nacht van maandag op dinsdag rijden er extra nachttreinen richting Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Bovendien rijden er ook nachttreinen richting de Randstad op vrijdag en zaterdag. Zie ook www.detilburgsekermis.nl.

Boten

De Tilburgse Kermis is bereikbaar per boot. In de Piushaven zijn in totaal 60 elektro-aansluitingen beschikbaar. Het liggeld bedraagt € 1,10 per meter scheepslengte per nacht.

Mobiele versie afsluiten