Site pictogram Tilburgers.nl

Wegens succes geprolongeerd Alle 014 Goed

Alle 014 goed cover Pieter Jooss
Cover-foto van de CD ‘Alle 014 Goed’ door Pieter Jooss

Na aanleiding van het grote succes van het project ‘CD alle 013 goed’,  een initiatief van Godelieve Engbersen, Eef van Eerdewijk en Frans de Laat tijdens Het Jaar 013 is inmiddels de opvolger opgenomen. Op het album ‘Alle 013 goed’ staan dertien nummers van dertien Tilburgse artiesten. Al deze nummers werden op 3 maart 2013 live opgenomen in een volgepakt Paradox. Meer dan 4.000 mensen kozen via de website van het Brabants Dagblad daarna de beste nummers voor dit album.

“Wegens succes geprolongeerd” vertelt Eef van Eerdewijk trots “En volgend jaar gaan we door met 015”. Hiervoor waren er zondag 23 maart maar liefst 21 inzendingen (60 atriesten) uitgenodigd op het podium van Paradox dat deze middag het decor vormde voor de opnamedag van de opvolger ‘CD alle 014 Goed’. Deze nieuwe titel ‘014’ slaat, naast het jaar, ook op de samenwerking met de gemeente Turnhout (014 is het netnummer van deze Belgische gemeente).

Voorzijde-CD-396x352Enkele van de deelnemende artiesten: Frans van der Meer & Leon van Egmond, rock van Awash, prachtige pop van Ilen Mer en Scarlet Stories, jonge singer-songwriters als Anne van Damme en Claudy, rap van Backyard Bungalow, een Franstalig lied van Bridget and the Goldfish. En natuurlijk enkele Belgisch elementen met groepen als Nunki en Ella Médit. Erg bijzonder waren de twee creatieve inzendingen van Koek en Trommel en het duo Anton Kwantes & Sil die de verbinding met de 014-gemeente Turnhout letterlijk in hun lied hadden opgenomen.

Anton Kwantes: “Ik had van deze middag meer interactie verwacht van de artiesten, als het gaat om de verbinding tussen 013 en 014.” en Björn Legius, de spreekstalmeester van deze middag, opmerkt: “Goed dat dit project gedaan wordt, Tilburg bulkt van het talent, mooi dat in het begin van de lente dit initiatief tot wasdom mag komen.”

Binnenkort mag er weer gestemd gaan worden op de opnames via de website van het Brabants Dagblad welke tien beste inzendingen er op de CD zullen verschijnen, voor de vier extra nummers zet de organisatie zet ‘wildcards’ in.

De lancering van de “CD Alle 014 Goed” is gepland op 16 mei 2014. De gemeente Delft heeft netnummer 015. 

 

 

Mobiele versie afsluiten