Site pictogram Tilburgers.nl

Wekelijkse buurtkamer bij Raakveld

2015-11-08 Raakveld Koestraat Open DagSinds november organiseert Raakveld in samenwerking met Wijkraad Loven-Besterd, Tussenheid en de provincie wekelijks een Buurtkamer met een ontmoeting voor de hele buurt.

Deze buurtkamer is op nu op donderdag van 16:00 tot 20:00 uur.  Spelletjes, de krant, een tas koffie of thee, internetten of iets repareren op de naaimachine zijn een paar van de mogelijkheden die geboden worden om met name ontmoeting tussen mensen met en zonder een beperking te stimuleren.  Eerder vond de buurtkamer op vrijdag plaats.

Tijdens de opening op 8 november 2015
Tijdens de opening op 8 november 2015

De donderdag is al druk bezocht want dan verzorgt Resto De Halve Gare om half zes een warme maaltijd die door deelnemers van Raakveld en vrijwilligers wordt bereid. Ook mensen van buiten kunnen er aan deelnemen en aan de tafels zijn ook steeds vier (gratis) stoelen gereserveerd voor mensen die een beroep moeten doen op de voedselbank of via Quiet 500 worden doorverwezen. Voorafgaand daaraan zijn de faciliteiten die normaal gebruikt worden voor de activiteiten van de dagbesteding beschikbaar voor de bezoekers.

Het internetcafé is druk bezocht, de piano, de geluidsinstallatie en het podium worden gebruikt voor optredens, er kan gesnookerd worden en gedart. In de creabea-ruimte kunnen verschillende technieken gebruikt worden, zoals mozaïeken, tekenen en schilderen. Maar vooral wordt er ook gebuurt.

Raakveld creatieve werkplaats is gevestigd aan Koestraat 113. Aanmelden voor de maaltijd kan tot donderdag 12 uur via Facebook, of via info@raakveld.nl of telefonisch 013 53 53 898. De kosten voor de maaltijd bedragen zeven euro. Er kan ook worden gekozen voor vegetarisch. Meer info op www.raakveld.nl

Mobiele versie afsluiten