Site pictogram Tilburgers.nl

Werk aan de Willem II-passage in oktober

2016-05-12 10364 eerste fietser Willem II pad passageDe Willem II-passage is van maandag 3 tot zaterdag 29 oktober gesloten voor fietsers vanwege werkzaamheden aan het plafond en de lichtinstallatie. Voetgangers kunnen wel door de tunnel.

De nieuwe passage tussen de Willem II straat en de Burgemeester Brokxlaan krijgt stalen lamellenplafond onder het beton en de verlichting wordt aangepast.

2016-07-05 Detail Tunnel Willem II fietspadNa deze werkzaamheden wordt er nog twee weken gewerkt aan de interactieve software, de doorgang is dan wel al volledig te gebruiken door voetgangers en fietsers. Half november zal de passage volgens het ontwerp volledig interactief reageren op fietsers en voetgangers. De verlichting kan ook aangepast worden tijdens evenementen in de stad. In de toekomst komt daar mogelijk ook nog geur en geluid bij.

De gemeente vraagt voetgangers om in de aangepaste doorgang rekening te houden met elkaar bij het passeren. Het is de bedoeling dat mindervalide mensen de ruimte krijgen, net als gebruikers van een rolstoel, rollator of wandelwagen. De verlichting aan het plafond werkt niet tijdens de werkzaamheden. De lampen in de glazen wanden branden wel. Zo is de passage ook in het donker toegankelijk voor voetgangers.

Bron: website gemeente Tilburg.

Mobiele versie afsluiten