Site pictogram Tilburgers.nl

Werk aan spoor in Tilburg zal overlast geven voor bewoners en fietsers

Vanaf 15 augustus wordt hier een tunnel voor fietsers en voetgangers gebouwd. Medio 2012 is deze tunnel klaar.

Van augustus tot en met november dit jaar gaat er op twee plaatsen in Tilburg gewerkt worden aan het spoor door ProRail. Er zal vooral ’s nachts gewerkt worden om overlast voor het treinverkeer te beperken.

In het baanvak tussen het NS-plein en de Ringbaan Oost worden de rails en de bielzen (dwarsliggers) vernieuwd. Tilburgers die dichtbij het spoor wonen kunnen geluidshinder ondervinden van het weghalen en neerleggen van de rails en het ronken van motoren. Ook kan overlast ontstaan door de bouwverlichting.

Tussen station Tilburg Universiteit en de Ringbaan West komt een fiets- en voetgangerstunnel in het verlengde van de Academielaan. Dit werk, dat wordt uitgevoerd door ProRail en Ballast Nedam, begint op 15 augustus en zal vermoedelijk tot half 2012 duren. Hierdoor zal overlast ontstaan voor omwonende vanwege verlichting en lawaai van vrachtwagens en materieel.

De fietspaden Postelse Hoefpad en een deel van het Kwekerijpad, ter hoogte van het werkvak, worden vanaf 15 augustus afgesloten. Er komt een omleiding voor fietsers en voetgangers via De Beelaarts van Bloklandstraat en de Wandelboslaan. Vragen kunnen gesteld worden aan ProRail zelf, die ook de opdrachtgever is van het werk. De afdeling Publiekscontacten is bereikbaar tijdens kantooruren op telefoonnummer 0800-77 67 245 (gratis)

Mobiele versie afsluiten