zondag 26 mei 2024

4 gedachten over “Werkloosheid stijgt in record tempo, in sociaal akkoord ontbreken oplossingen

 1. heb je gehoort van rutte we moeten meeer kopen,wie moeten dat??
  ja,mensen die nog werken,mensen die lang in de ww zitten kunnen dat niet,die zitten al aan het minimum loon,wie haalt deze huishoudend uit de shit,toch niemand.ik denk dat ze in denhaag ziek zijn.2014 zijn we allemaal de klos,let maar op nog meer geld naar het buitenland.

 2. Ach, het glas us halfvol of halfleeg. Bij mij altijd halfvol. Heb een hekel aan mopperaars die zelf geen fluit doen. Wel klagen dat ze geen gelkd hebben en ondertussen wel paarpakjes sigaretten per week roken. 20 april was een mooie dag in NL. Geen gezeik, iedereen vrolijk en het geld rolde, bij iedereen!
  Was het maar elke dag zo……

 3. Beste Frits,

  Denk dat het jouw erg ontbreekt aan realiteitsbesef.
  Zeventig procent van de Nederlanders heeft in het afgelopen jaar bezuinigd op kosten om alles financieel rond te krijgen. Het percentage van mensen die bezuinigen was nog nooit zo hoog. Dit blijkt maandag uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Volgens het instituut hebben huishoudens in Nederland het zwaar, door de aanhoudende economische crisis in combinatie met bezuinigingen van de overheid. “Overal wordt geld gesprokkeld, allerlei bezuinigingsstrategieën worden gebruikt”, aldus het instituut. De helft van de mensen die bezuinigt, heeft volgens het onderzoek bovendien het gevoel niet meer te kunnen bezuinigen dan nu al gebeurt om de eindjes aan elkaar te knopen.

  De ING Kwartaalmonitor Woningmarkt geeft aan dat het aantal huishoudens met een hypotheek die boven de marktwaarde van het huis ligt zal eind 2013 zijn gestegen naar 800.000 dat is 25% van de alle particulieren huiseigenaren.

  Wat de werkloosheid betreft: Het UWV verwacht dat er dit jaar 85.000 minder banen zijn in Nederland. Daarmee is de uitkeringsinstantie flink negatiever over de arbeidsmarkt dan eerder voorzien. Het aantal banen kromp in 2012 al met 51.000 banen, terwijl het UWV eerder nog dacht dat er 37.000 minder banen zouden zijn. Dit terwijl er op dit moment al 650.000 werklozen in Nederland.

  Ik vind dat in dit artikel heel realistisch wordt aangegeven wat er in Nederland aan de hand is op dit moment.

 4. Wat zijn nullie toch altijd weer gekleurd negatief. Als je rond kijkt dan is er nog genoeg werk waar geen mens op reageert. Vele winkels hebben briefjes ophangen dat er hulp wordtgevraagd, daarnaast zijn er nog genoeg vacatures, maar mensen willen liever uitkerinbg trekken. En anders word gewoon ZZP, er zijn genieg opdrachten her en der. Je moet alleen wel de kansen die voorbijkomen willen zien en pakken.

  Weg met het negatieve gedoe en met zijn allen wat doen in plaats van mopperen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *