Site pictogram Tilburgers.nl

Wethouder Hendrickx hijst Coming Out vlaggen op dak gemeentehuis

De Regenboogvlag voor Stadskantoor 6, het tijdelijke stadhuis.

Verschillende steden in Nederland, waaronder Tilburg, vieren 10 oktober Coming Out Dag. Wethouder Marcelle Hendrickx hees onder meer de regenboogvlag.

Tilburg steunt deze dag met de gedachte dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Niet alleen op deze dag of op roze maandag maar altijd en in elke situatie. Wethouder Marcelle Hendrickx ondertekende samen met andere regenboogsteden en minister Bussemaker op 10 oktober een intentieverklaring om de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van lesbi-, homo-, bi- en transseksualiteit kortom de LHBT-inwoners van de stad te bevorderen.

Wethouder Marcelle Hendrickx: “Tilburg is een stad voor iedereen. Ik vind het zo wezenlijk dat iedereen zich geaccepteerd en sociaal veilig kan voelen en een kans krijgt om mee te doen met de samenleving. Ongeacht zijn of haar seksuele voorkeur. Ik hoor toch net te vaak dat lang niet iedereen als man en man of vrouw en vrouw hand in hand over straat durven lopen. Zolang dat niet vanzelfsprekend is, is er werk aan de winkel. En het is helaas niet vanzelfsprekend.”

Naast het hijsen van de regenboogvlag en het ondertekenen van de intentieverklaring is er door de gemeente ook een bijeenkomst georganiseerd. Hiervoor zijn partners uit de stad uitgenodigd om mee te denken waar de grootste problemen liggen en wat daar aan gedaan kan worden. De regenboogvlag symboliseert voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders het feit dat ze zichzelf moet kunnen zijn en zich sociaal geaccepteerd en veilig moet kunnen voelen.

Mobiele versie afsluiten