donderdag 23 mei 2024

2 gedachten over “Wethouder Marcelle Hendrickx gaat met Fontys in gesprek over ontslagen docenten

 1. Gast opinie Erik van de Westen in JazzNu:

  Het rommelt rond Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. En niet zo’n beetje ook. De afdeling Lichte Muziek (voorheen Jazz- en Geïmproviseerde Muziek) ligt onder vuur nadat vijftien docenten, onder wie Jeroen van Vliet, ontslag hebben gekregen. Het verwijt is dat het conservatorium – onderdeel van Fontys Hogeschool voor de Kunsten – zo’n bureaucratie heeft ontwikkeld, dat die de opleiding de nek heeft omgedraaid. Contrabassist, componist, directeur van Muzieklab en oud-docent Eric van der Westen, laat er zijn licht over schijnen.

  http://www.jazznu.com/achtergrond/bureaucratie-nekt-conservatoriumopleiding/

 2. Volgens mij moet Marcelle Hendrickx het met Fontys gaan hebben over de inhoud van de open brief van Jeroen van Vliet. En niet zozeer over het feit dat een (overigens fantastisch) pianist voor Fontys behouden zou moeten blijven. De ontslagen zijn immers het gevolg van het beleid dat Jeroen beargumenteerd ter discussie stelt.

  Kortom, als ik Jeroens steekhoudende ‘aanklacht’ goed gelezen heb, pleit hij niet zozeer voor een iconen- of rolmodellen-personeelsbeleid, maar voor een goed onderwijsbeleid m.b.t. o.a. experimentele muziek.
  Dat met verandering van het huidige beleid, ook de ontslagen ongedaan moeten worden gemaakt, is niet meer dan evident… 😉

  Alard Govers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *