Site pictogram Tilburgers.nl

Wethouder Marcelle Hendrickx gaat met Fontys in gesprek over ontslagen docenten

Jeroen van Vliet.  foto:  Rens Horn
Jeroen van Vliet. foto: Rens Horn

Naar aanleiding van de Open Brief die Jeroen van Vliet afgelopen week schreef aan het bestuur van Fontys Hogeschool voor de Kunsten, naar aanleiding van het ontslag van een aantal belangrijke docenten, heeft raadslid Ron Antens (SP) tijdens de raadsvergadering van 22 juni, vragen gesteld aan wethouder Marcelle Hendrickx.

Of de wethouder al eerder van plannen om docenten te ontslaan had gehoord, of ze heeft aangegeven dat docenten zoals Jeroen van Vliet belangrijk zijn voor de stad en, zo niet, of zij dat dan alsnog gaat doen.

Marcelle Hendrickx 2015-06-01_17-33-59Marcelle Hendrickx heeft hierop geantwoord dat zij de afgelopen dagen door meerdere mensen is gemaild met deze informatie en vragen erover, waaronder zowel docenten als betrokkenen. Eerder had zij hierover nog niks gehoord. Ze gaf aan dat ze contact op heeft genomen met de nieuwe directeur van Fontys Hogeschool voor de Kunsten om hierover gesprek te voeren.

Hieruit blijkt dat er nog ruimte is om mogelijkheden te bespreken. Ook heeft de wethouder aangegeven dat zij eerder op de hoogte had willen zijn van de ontslagplannen en dat zij het belangrijk vindt dat docenten zoals Jeroen van Vliet voor de stad behouden blijven, omdat zij de verbinding kunnen maken tussen opleiding en de praktijk.

Mobiele versie afsluiten