Site pictogram Tilburgers.nl

Wie is de echte GroenLinks?

Sandra Franken en Marc Vintges.

Zowel Marc Vintges als Sandra Franken waren deze maandag aangeschoven bij de vergadering van de commissie economie. Nadat een week geleden Sandra Franken ‘uit de GroenLinks fractie was gezet’ omdat ze tegen het bezuinigingvoorstel stemde, ligt nog steeds de vraag open hoe het verder gaat met deze coalitiepartij.

Ook de PvdA-fractie zat met de vraag wie de woordvoerder is van GroenLinks en stelde deze dan ook. Beide leden van GroenLinks lichtten toe dat de ledenvergadering van GroenLinks, komende woensdag 20 april, zal uitmaken wie de partij vertegenwoordigt en of er een afsplitsing zal komen van de partij en dat tot die datum beide raadsleden GroenLinks vertegenwoordigen. Op dat punt waren beide het in ieder geval roerend eens.
Bas Wilthagen van de PvdA was het hier zeer mee oneens en protesteerde dat dit wel een erg creatieve manier is om als partij twee woordvoerders te kunnen hebben. Hier greep voorzitter Bram Keijsers in: “De problemen binnen GroenLinks zijn al lastig genoeg en deze uitzondering geldt alleen voor vandaag om de problemen niet nog verder te laten oplopen.”
Mobiele versie afsluiten