Site pictogram Tilburgers.nl

Wijer komen

Op zijn foto-blog TilburgDailyPhoto toont Peter van den Besselaar iedere dag een foto van Tilburg.  “Schôon… voor wie het wil zien. Je moet er soms wat moeite voor doen. Maar: als ge ’t hier niet ziet, ziede ‘t daor ook nie.” Voor Tilburgers.nl selecteert hij elke zondag een ‘foto van de week’.

 

Vandaag is de klassieker onder de klassiekers: de Ronde van Vlaanderen. Een hoogtepunt voor wielerliefhebbers. Ik koppel er een uitgaanstip aan: het centrum van de Ronde van Vlaanderen aan deMarkt in Oudenaarde. Op maandag gesloten, maar verder dagelijks open van 10 tot 18 uur. Een uur en drie kwartier met de auto via Antwerpen (E19 en E17, 160 kilometers). Het belevingsmuseum is het mooiste sportmuseum dat ik ken. Bij goed weer is het op de markt uitstekend toeven met de Belgische biertjes. De bezoeker kan in het centrum zo goed als meebeleven wat de wielrenners vandaag meemaken. De pittige kasseienstroken, de man met de hamer, de hellingen, de uitputting, de valpartijen.

Ik zag dit kunstwerk in de etalage van een makelaar hangen. Een valpartij. Kijk even goed, ook fascinerende vliegtuigen én een vlieg-fiets. Of de lezers liefhebbers zijn van open deuren? Ik weet het niet. Maar zo’n fraaie open deur uitspraak in de Tilburgse Taol, daar hou ik van… As ge niet fietst, komde nie wijer.

http://www.crvv.be/nl/crvv

Mobiele versie afsluiten