Site pictogram Tilburgers.nl

Wijk Sint Anna in de picture

SintAnna-MariekePlasier2Sint Anna lijkt een eenvoudige arbeiderswijk in Tilburg waar niets bijzonders te beleven valt. Maar niets is minder waar; Iedere voordeur, elk steegje of terrein bevat zijn eigen verhaal. Soms zijn de verhalen zeer specifiek voor deze buurt, soms interessant voor een stad als Tilburg, maar veel vaker zijn de verhalen universeel en tekenend voor de huidige maatschappij.

Één jaar geleden begon het onderzoek van het fotografenduo: Kim Pattiruhu (26) en Marieke Plasier (27). Beide in 2008 afgestudeerd aan de Kunstacademie Sint Joost te Breda. Op een bijna voyeuristische manier leggen zij het leven in, de veranderingen binnen en de ziel van de wijk vast op de gevoelige plaat met hun analoge 6×6 Hasselblad camera’s.

Sint Anna-KimPattiruhu1Beide fotografen hebben een eigen manier van kijken, de één wat abstracter en de andere wat meer verhalend. Dit heeft tot meerdere discussies geleid bij het samenstellen van het 160 pagina’s tellende fotoboek. Dit prachtige document, met een voorwoord van stadsdichter Cees van Raak, wordt medio juni 2010 officieel gepresenteerd. Dit zal plaatsvinden tijdens de opening van de foto-expositie bij galerie Kap Pur aan de Korvelseweg 151 (de oostelijke grens van Sint Anna).

Het unieke project toont de verscheidenheid binnen een wijk als Sint Anna. De oude bewoners verdwijnen langzaam en de jonge gezinnen nemen hun plaats in. Deze jonge mensen koesteren en behouden de wijk op hun eigen manier en met eigen inzichten. Het met zorg vormgegeven fotoboek  (€ 44,95) is nu al te bestellen via:  fotosintanna@gmail.com (vermeld uw naam, volledige adres, telefoonnummer, e-mail adres en het aantal exemplaren). Meer informatie is te vinden op www.sint-anna-tilburg.blogspot.com .

Mobiele versie afsluiten