Site pictogram Tilburgers.nl

Wijzigingen tijdens de Kermisperiode

400kermis20greenDe Tilburgse kermis is voor veel mensen een groot feest. Voor sommige bewoners ligt dat anders. De binnenstad staat bijna twee weken op zijn kop. Dit heeft gevolgen voor meer dan alleen de doorstroming van het verkeer in het centrum. De gemeente Tilburg heeft een internet pagina geopend om iedereen goed te informeren over de wijzigingen. Denk aan de weekmarkten, de buslijnen, de hoofdwegen, parkeren en het ophalen van het afval en andere zaken. De belangrijkste zaken hebben wij voor u  op een een rijtje gezet, dus kijk wat voor u van belang is en waar u rekening mee dient houden.

Parkeren en de pendelbus
parkerenVanaf het parkeerterrein bij Fontys aan de Professor Goossenslaan en de bushalte aan de Stappegoorweg (ter hoogte van het zwembad) rijden pendelbussen. Voor slechts 1 euro per persoon word je naar de kermis gebracht. Borden langs de diverse uitvalswegen geven de route naar het parkeerterrein aan. Buskaartjes kunnen gekocht worden bij de mobiele kassa op het Fontysterrein. De bus rijdt ieder kwartier en brengt (en haalt) passagiers naar het kermisterrein bij Interpolis – Spoorlaan. Als dit parkeerterrein vol is, wordt ook het nabij gelegen parkeerterrein Stappegoor geopend. Op dit terrein staat dan een afzonderlijke mobiele kassa. Hier geldt dan wel een parkeertarief van 1 euro.

De parkeergarages Schouwburg, Koningsplein, Pieter Vreedeplein en Knegtel zijn ook tijdens de kermis bereikbaar. De parkeergarage Emmapassage is gesloten. In een deel van de garage zit dan dierenpark de Oliemeulen met Jungle Life.

Kom je op de fiets naar de kermis, zet die dan veilig en gratis neer in een van de gemeentelijke stallingen. Tijdens de kermis zijn de fietsenstallingen Heuvel en Katterug gesloten. De stallingen Concertzaal en Pieter Vreedeplein zijn gewoon open.

Weekmarkten aangepast:
WeekmarktKoningspleinVrijdag-800Koningsplein: vrijdag 18 en 25 juli: deze gaat niet door en wordt ook niet verplaatst.

Burgemeester van de Mortelplein: zaterdag 19 en 26 juli van 10.00 tot 16.30 uur. Deze markt wordt gehouden tussen de Van Oldenbarneveltstraat tot aan de Thorbeckestraat (hier geldt dan een wegsleepregeling).

Besterd: woensdag 23 juli 9.00 tot 12.00 uur. De markt wordt verplaatst van het Besterdplein naar de Hoefakkerstraat. Om de markt toegankelijk te houden mag er dan niet geparkeerd worden in de Hoefakkerstraat op woensdag 25 juli van 4.00 tot 14.30 uur. De markt wordt gehouden vanaf het Besterdplein tot aan Hoefakkerstraat 37 en 38. In dit straatgedeelte geldt dan een wegsleepregeling. De Kruisstraat wordt niet gebruikt als marktterrein. Op last van de brandweer moet deze worden vrijgehouden. Er mag daar gewoon geparkeerd worden.

Westermarkt: donderdag 24 juli van 9.00 tot 12.00 uur.
Reeshof: donderdag 24 juli van 13.00 tot 17.00 uur op de Kalenbergplaats

Openingstijden van de gemeente:
In verband met de Tilburgse Kermis zijn de balies van de gemeente maandag 21 juli en dinsdag 22 juli vanaf 13.00 uur gesloten. De afhaalbalie is wel open. Daar kunnen bezoekers zonder afspraak hun eerder aangevraagde paspoort of rijbewijs ophalen.

Op de gemeentepagina van 12 juli staan alle wijzigingen rond de Tilburgse Kermis genoemd. Denk hierbij aan markten, busroutes en wegafsluitingen en parkeermogelijkheden. Bezoek ook de website van de Tilburgse Kermis voor meer informatie.

Mobiele versie afsluiten