Site pictogram Tilburgers.nl

Wilhelminakanaal Tilburg is geen zwemlocatie

“Zwemmen in kanaal kan gevaarlijk zijn” volgens Rijkswaterstaat Foto: John Geerts

Met dit warme weer is het misschien aantrekkelijk om al snel een duik te nemen in open water, maar Rijkswaterstaat waarschuwt nadrukkelijk dat zwemmen in het Wilhelminakanaal bij Tilburg verboden en erg onverstandig is.

Zwemmen in het Wilhelminakanaal is zelfs officieel bij wet verboden, maar bij warm weer worden toch met regelmaat zwemmers gesignaleerd, met name in wijken Armhoef en Jeruzalem bij de ingang van de Piushaven. “Dat is erg onverstandig en zelfs gevaarlijk.” waarschuwt Rijkswaterstaat. “Het kanaal is een scheepvaartroute, door de dode hoek hebben schepen geen goed zicht op zwemmers in de omgeving. Bovendien is de sterke zuiging van zo’n schip onvoorspelbaar en kun je plotseling verrast worden.” legt een woordvoerder van Rijkswaterstaat uit.

“In tegenstelling tot een officiële zwemlocatie is ook de kwaliteit van het water in het kanaal niet gegarandeerd veilig om er in te zwemmen. Bovendien kunnen er scherpe obstakels op de bodem liggen en is de oever niet ontworpen om veilig in en uit het water te klimmen.”

Op verschillende plekken in Tilburg en omgeving is zwemmen in open water wel toegestaan. Kijk voor een officiële zwemlocatie in de buurt op www.zwemwater.nl

Mobiele versie afsluiten