Site pictogram Tilburgers.nl

Willem II bestaat vrijdag 115 jaar

Café Marinus
Café Marinus, de 'geboorteplaats' van voetbalclub Willem II

Voetbalclub Willem II bestaat morgen, vrijdag 12 augustus, precies 115 jaar. De club werd opgericht op 12 augustus 1896 en speciaal voor dit jubileum heeft Willem II de KNVB toestemming gevraagd om de thuiswedstrijd tegen GA Eagles op deze datum te mogen spelen. De voetbalbond was akkoord met dit verzoek en daarom speelt Willem II morgenavond de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe jupiler-league. De wedstrijd begint om 19:00 uur. Het 115 jarige jubileum wordt gevierd met het uitdelen van 500 gratis t-shirts, oplaten van ballonnen en bossen bloemen voor het publiek. Willem II meldt op de eigen website over het begin in 1896

“In 1896 heeft Tilburg 38.000 inwoners. Nederland telt dan vijf miljoen mensen. Gerard de Ruiter, student aan de MTS in Amsterdam, loopt stage bij de NS-hoofdwerkplaats in Tilburg. Hij houdt van het voelbalspel en gaat op zoek naar medespelers. Voetbal is dan nog niet erg bekend in Noord-Brabant. Het lukt de Ruiter om op 12 augustus 1896 twaalf personen bij elkaar te krijgen in Café Marinus aan de Monumentstraat. Er kan dus een elftal gevormd worden. De club krijgt de naam Tilburgia.  Anderhalf jaar later, op 14 januari 1898, wordt de club omgedoopt tot Willem II”

Het Supporterscollectief Willem II organiseert op vrijdag 12 augustus een tocht vanaf de Heuvel naar het Willem II stadion, voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Met de gedachte beginnen op de Heuvel, eindigen op de Heuvel. Vanaf 17.30 uur worden alle supporters op de Heuvel verwacht, en om 17.45 uur vertrekt de optocht in de richting van het stadion.

Mobiele versie afsluiten