Site pictogram Tilburgers.nl

Willem II en supporters zitten niet stil

Indienen van de begroting, bezuinigingen, reacties op politieke uitlatingen over de club, acties en reacties. Willem II zit niet stil, supporters van de club evenmin. Het is een drukke tijd, het is erop of eronder. Dat realiseert Willem II zich donders goed en geeft dan ook vol gas. Zo is de begroting voor het seizoen 2010-2011 op maandag 31 mei bij de KNVB ingediend. Dat was precies op tijd, 1 juni is de uiterste datum. Willem II stelt dat haar begroting van 9,7 miljoen euro voldoet aan alle eisen. De voetbalbond heeft de noodlijdende club in de zogeheten ‘Categorie 1’  geplaatst. Dat betekent in principe  ‘geen geld uitgeven dat er niet is.’
Willem II moet bezuinigingen. Niet alleen op personeelskosten en bedrijfsvoering, die wordt versoberd, maar eveneens op salarissen van spelers. Het resultaat is dat het beloftenelftal ophoudt te bestaan. Een trainer en een assistent-trainer komen op straat te staan. Spelers van het belofte-elftal gaan met het eerste meetrainen. Verder verdwijnen drie van de elf voltijdsbanen bij het kantoorpersoneel. Crisismanager Paul Bottelier van Willem II zegt hierover: “Fors snijden was nodig om de begroting sluitend te krijgen en binnen de KNVB-normen te blijven.”

Het was niet alleen sportwethouder Jan Hamming die zijn wenkbrauwen fronsde over een mogelijke bestuursfunctie van de Tilburgse ex-burgemeester Ruud Vreeman bij Willem II. De Tilburgse gemeenteraadsfractie Trots maakte daar melding van. Bottelier op zijn beurt is ook verbaasd:  “Met alle respect voor de heer Vreeman, maar ik heb nergens en nooit met wie dan ook over een mogelijke kandidatuur van hem gesproken. Ik hecht juist erg veel waarde aan onafhankelijkheid en openheid en zal daarom nooit in achterkamertjes deals met wie dan ook sluiten”, zo maakt de crisismanager bekend. Hij voegt eraan toe:  “Ik heb geen idee hoe dit bericht de wereld in is gekomen, maar het is in ieder geval onwaar.”

Acties voor Willem II gaan onverdroten door. De reddingssite meldt een nieuw initiatief. Auto’s kunnen op vrijdag 4 juni voor 7,50 euro worden gewassen op het terrein van het Koning Willem II stadion (bij vak K). Bewoners van Amarant, die al meer dan tien jaar verbonden zijn aan en werken bij Willem II, zullen de wagens ontdoen van alle vuil. De actie is van 9.30 tot 15.30 uur. Directeur Wilbert van de Oord van attractieverhuur Moonen springt de club ook bij. Als vader van een D1-spelertje laat hij weten de opbrengsten van de verhuur van de maanden juni, juli en augustus over te maken op de rekening van de club.
De reddingssite van Willem II meldt verder hartverwarmende reacties te krijgen via de toelichting bij overschrijvingen van donaties (op rekeningnummer 122 864 220 ten name van Stichting Red Willem II).  ‘Onze club gaat niet kapot’,  ‘Samen staan we sterk’,  ‘Voetbal zonder Willem II bestaat niet’ en ‘Geld kan ik missen, Willem II niet’  zijn enkelen van deze reacties van betrokken donateurs.

Mobiele versie afsluiten