Site pictogram Tilburgers.nl

Willem II heeft nieuwe hoofdsponsor: Euphony

Vandaag presenteert Willem II de nieuwe hoofdsponsor voor de komende drie seizoenen: het telecombedrijf Euphony. Sinds de bekendmaking in mei 2012 dat Pondres als sponsor ging stoppen was Willem II op zoek naar een geschikte opvolger. De eerste contacten tussen beiden partijen werden vorig seizoen gelegd door algemeen directeur van Willem II Marco Faber. “We zijn een half jaar geleden een partnerschap aangegaan met de intentie om daaruit een langdurige relatie te laten ontstaan. Dat we dit nu al om kunnen zetten in een driejarige verbintenis toont aan dat beide partijen geloven in toekomstig succes.” Over de hoogte van de bijdrage zijn geen mededelingen gedaan. Marco Faber: “‘De bijdrage van Euphony vormt een substantiële basis voor onze inkomsten. Het biedt Willem II de mogelijkheid om de komende jaren de club verder uit te bouwen tot een stabiele eredivisieclub.”
Frank van de Wege, CEO Euphony Benelux ligt toe. “Onze strategie kenmerkt zich door een verkenningsfase waarin we onze partner beter leren kennen. Euphony heeft als doel haar activiteiten op de Nederlandse markt verder uit te breiden en ziet in Willem II een prima partij om dit te verwezenlijken. Wij hebben ervaring opgedaan in België waar we 10 jaar geleden bij KRC Genk op bescheiden schaal zijn gestart met sponsoring. Een gezamenlijke inspanning heeft er toe geleid dat wij ook bij die club inmiddels hoofdsponsor zijn. Een dergelijk scenario hebben wij ook met Willem II voor ogen.”

Tevens is nu de begroting voor het komende seizoen (2012/2013) bij de KNVB ingediend. In een toelichting meldt Willem II “De financiën zijn op orde en er wordt geen geld uitgegeven dat niet eerst is verdiend en ontvangen. Hoewel de jaarcijfers over het seizoen 2011-2012 pas dit najaar bekend zijn, is de prognose positief. Willem II zal, net als in 2010-2011, ook het seizoen dat achter ons ligt afsluiten met een bescheiden winst en bouwt haar schulden verder af. Verder is er geen noodzaak voor een nieuwe reorganisatie. Voor het seizoen 2012-2013 werkt Willem II met een begroting van 8,1 miljoen euro.”

Mobiele versie afsluiten