Site pictogram Tilburgers.nl

Willem II verslaat moeizaam MVV met 2-1

Vrijdagavond 26 augustus, wederom een wedstrijd op het affiche dat lang niet is voorgekomen, een thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. Beide teams liepen al tegen hun eerste nederlaag aan, Willem II maandag tegen Dordrecht uit (3-2), en MVV een week eerder tegen FC Volendam met 2-0 in Volendam.

Willem II heeft de eerste thuisoverwinning in de pocket, maar maakte het zichzelf wel moeilijk door veel kansen te missen en door MVV te laten tegenscoren, waardoor de wedstrijd spannender werd dan nodig was. Het belangrijkste moment in de eerste helft was in de 38e minuut, toen Willem II via  Rowin van Zaanen na een schot in de rechterhoek op voorsprong kwam. Willem II was wat sterker maar speelde rommelig. MVV kon niet echt een vuist maken alhoewel ze in de 22e minuut op de paal schoten.

In de tweede helft kreeg Donny de Groot een grote kans met een kopbal in de 58e minuut, Willem II ging gewoon door met aanvallen nu met Danny Schreurs in de basis. Gele kaart in de 59e minuut voor Giovanni Gravenbeek na een licht vergrijp. In de 62e minuut scoorde Prince Rajcomar voor MVV de gelijkmaker na gestuntel in de verdediging van Willem II. Daarna golfden de kansen over en weer in een aantrekkelijkere tweede helft. Willem II ging meer druk zetten. In de 71e minuut kopte Donny de Groot de 2-1 binnen na een voorzet via de linkerflank van Mitchell Piqué. MVV heeft snelle spitsen en was beslist niet kansloos, want in de 74e minuut kreeg de Maastrichtse club nog een dot van een kans en  belandde de bal via twee MVV spelers in het zijnet. Keeper David Meul, die een puike wedstrijd speelde, zat daar nog goed tussen. In de blessuretijd was het nog spannend met een aanvallend MVV maar van de ruimte die daardoor ontstond wist Willem II niet te profiteren met een doelpunt. Wel is de eerste thuis-overwinning een feit, evenals de ongeslagen status op eigen veld.

Man of the match werd Mitchell Piqué, op Tilbo.com zijn de reacties te lezen.

Mobiele versie afsluiten