Site pictogram Tilburgers.nl

Willem II weet thuis niet te winnen en eindigt op 1-1 tegen de Eagles

Hans Mulder tekende voor de eerste thuisgoal dit seizoen

Vrijdag 12 augustus, op de dag dat Willem II precies 115 jaar bestaat, heeft de ploeg na een ruststand van 1-0, met 1-1 gelijk gespeeld tegen de Go Ahead Eagles.

In een goed gevuld stadion ging Willem II voor het eerst thuis in de eerste divisie van start tegen Go Ahead Eagles. De laatste keer dat er thuis in de eerste divisie gespeeld werd was de kampioenswedstrijd tegen SC Cambuur in 1987.  Voor de wedstrijd kwamen een hele rits oud-spelers van Willem II op het veld onder luid applaus om een ronde te maken langs de toeschouwers. Er was vooral veel applaus bij de King Side tribune die bijna helemaal vol zat. Er was speciaal knalhard vuurwerk toen de ploegen op het veld kwamen, daarna gingen tientallen balonnen de lucht in. In de eerste helft speelde Willem II in de richting van de stad waar de tribune van de king side staat. De eerste corner was al 1 minuut in het voordeel van Willem II en die bleef verder de aanvallende ploeg. In de 9e minuut raakte Mitchell Piqué licht geblesseerd bij een hardhandige botsing met de tegenstander. Danny Schreurs schoot in de 11e minuut na een vrije trap de bal in de kruising die keeper Van de Vlag ternauwernood kon stoppen. Willem II creëerde veel kansen maar was slordig in de afwerking. In de 19e minuut scoorde Hans Mulder de 1-0 met een snoeihard schot vanuit een afgeslagen aanval. In de 23e minuut kreeg Go Ahead Eagles de eerste hoekschop. In de 25e minuut verving Rowin van Zaanen de geblesseerde Mitchell Piqué.  Tegen het einde van de eerste helft ging Willem II slordiger spelen en konden de GA Eagles een paar kansjes maken. In de 37e minuut kopte Donny de Groot de bal net naast, Willem II greep het initiatief in de wedstrijd weer terug. In de 42 minuut kopte wederom Donny de Groot net naast het doel en kon de tegenstander er nauwelijks uitkomen.

In de tweede helft komt Go Ahead Eagles twee keer gevaarlijk uit, zonder een kans te creëren, maar ze winnen ineens meer duels. Na vijf minuten neemt Willem II het heft weer in handen en komen weer gevaarlijk voor het doel van de Eagles. In de 60e minuut scoorde Marnix Kolder van de Eagles de 1-1 na fouten in de verdediging. Danny Schreurs kreeg in de 61e minuut een levensgrote kans om de 2-1 aan te tekenen. Toch kregen de Eagles weer overwicht op de wedstrijd, ook doordat Willem II slordiger ging spelen. De Eagles leken tevreden met de 1-1 en gingen het spel vertragen, waardoor Willem II weer meer kansen kreeg. In de laatste tien minuten viel Willem II met man en macht aan om de wedstrijd te winnen maar er werd  niet meer gescoord.

Luister hier naar een radiofragment met Erik van Vliet van Radio MagnifiQue waarbij de stadionspeaker alle oud-spelers noemt die op het veld verschijnen:

Mobiele versie afsluiten