Site pictogram Tilburgers.nl

Winkeliers stoken niet meer voor de vogeltjes

In februari 2018 ontvingen we bij Tilburgers.nl een oproep van Marcel ‘De Stadsimker’ Horck: waarom toch midden in de winter, terwijl het stevig vroor, de meeste winkels hun deuren lieten open staan. En of we niet iets konden doen. Hijzelf wilde de winkels met de open deuren op de foto gaan zetten.

Dit bleek ondoenlijk: het waren er te veel. Daarom besloten we een fotoreeks te maken van winkels die wél hun deuren dicht hielden. De oproep leidde tot een petitie onder de Tilburgers en deze leidde vervolgens weer tot voorstel van GroenLinks, PvdA, D66 en VVD in de gemeenteraad op maandag 25 maart 2019.

Lees ook:

  • Column: Stoken voor de vogeltjes – 9 februari 2018
  • Tilburgers starten petitie: “deuren dicht” – 8 maart 2018

De gehele raad, behalve de LST en Lokaal Tilburg, stemden vóór het besluit, dat de wethouder met de winkeliers gaat overleggen opdat zij voortaan hun deuren sluiten bij extreem weer.

Winkeliers kunnen gemiddeld 35 procent energie besparen als ze winkeldeuren gesloten houden bij extreem koud en extreem warm weer en daarmee flink besparen op hun kosten. Bovendien blijkt uit ervaringen in andere gemeenten dat klanten zich niet laten tegenhouden door gesloten winkeldeuren tijdens openingstijden.

Mobiele versie afsluiten