Site pictogram Tilburgers.nl

Winterparadijs Udenhout gaat toch door

Loes Dielissen, raadslid voor de Tilburgse Volkspartij (TVP), kwam maandagavond in de gemeenteraad met een voorstel om het ‘Winterparadijs Udenhout’ dit jaar te steunen met €5.000,- zodat dit jaarlijkse evenement met een ijsbaan in het dorp dit jaar kon doorgaan. Dit evenement, dat geen subsidie van de gemeente ontvangt, kost €60.000,- en trekt jaarlijks 15.000 bezoekers, waaronder 1250 kinderen die tijdens deze periode hun gymles inleveren voor een schaats-avontuurtje. Dit burgerinitiatief wordt jaarlijks georganiseerd door vrijwilligers, verenigingen, winkeliers en bedrijven uit Udenhout en omstreken. Het geld was nodig voor de borg van materiaal en verzekeringen.

GroenLinks en de PvdA waren vooral bang voor ‘precedent-werking’, want hoeveel andere organisaties zullen er wel niet aankloppen als je een achterdeurtje naar subsidie openzet? Bas Wilthagen (PvdA): “Je kunt met dat geld ook een paar bussen huren en die kinderen op de Ireen Wüstbaan laten schaatsen.” En de VVD, die complimenten over had voor de kracht van de Udenhoutse burgers, vond dat Udenhout het prima zonder de gemeente af kon. Steun was er wel van de SP, DAT, CDA en D66, maar daarmee haalde het voorstel niet genoeg stemmen.

Echter, de ondernemers van Udenhout laten zich niet zo gemakkelijk uit het veld slaan. Vandaag staken zij de koppen bij elkaar en besloten zelf de extra euro’s bij elkaar te zoeken, zodat vanavond via Twitter bekend werd gemaakt dat het Winterparadijs toch door kan gaan.

Mobiele versie afsluiten