Site pictogram Tilburgers.nl

Woningbezitters kunnen Duurzaamheidslening krijgen

huis-zonnepanelen-zonnebloemTilburgse huiseigenaren kunnen een lening bij de gemeente aanvragen voor aanpassingen aan hun woning om energie te besparen of duurzame energie op te wekken. De gemeenteraad stelt daarvoor 1 miljoen euro beschikbaar. Woningbezitters kunnen onder meer zonnepanelen of een zonneboiler plaatsen. Ook is het mogelijk om isolatie aan te brengen of zogenoemd HR++ glas te plaatsen.

Met de lening kunnen huiseigenaren makkelijker investeren in duurzame maatregelen. Omdat de energierekening lager wordt, kan de lening in een aantal jaar terugverdiend worden.

Huiseigenaren kunnen de werkelijke kosten van de duurzame maatregelen lenen met een minimum van 2.500 en een maximum van 15.000 euro. De rente is 2 procent. Dit is aftrekbaar van de belasting. De afsluitprovisie is 2 procent. De looptijd is 10 jaar voor leningen tot 7.500 euro, 15 jaar voor leningen tussen 7.500 en 15.000 euro. Alleen huizen met een WOZ-waarde tot 350.000 euro komen in aanmerking voor de lening. Meer informatie op de pagina energiezuinig wonen op deze website.

let op geld lenen kost geld

Mobiele versie afsluiten