Site pictogram Tilburgers.nl

Woonlasten Tilburg bijna 4% omhoog

Zoals elk jaar komt het College van Burgemeester en Wethouders van Tilburg in de eerste week van oktober met de Begroting en plannen voor het komende jaar. Zo ook deze keer: de Programmabegroting 2023 is klaar en hier te downloaden. Op 7 en 10 november zal de gemeenteraad over de begroting vergaderen en stemmen.

Tabel uit de Begroting voor 2023.

Met stijgende kosten voor iedereen en een inflatie van meer dan 14% was te verwachten dat ook de gemeentelijke lasten flink zouden stijgen.
Het ‘relatief’ goede nieuws is: het valt in Tilburg nog best mee. Maar de lasten gaan wel omhoog.  Gemiddeld 3,8% voor huishoudens met twee of meer personen en in bezit van een eigen huis; en 3,6% voor mensen die alleen wonen in een eigen huis. De ozb (onroerendzaakbelasting, voor huiseigenaren) gaat omhoog, evenals de afvalstoffenheffing. De rioolheffing tenslotte wordt 3 euro goedkoper.

Huurders komen ongunstiger uit. Zij die met twee of meer een huishouden vormen gaan 4,2% meer betalen en mensen die in hun eentje een woning huren gaan 4% meer lasten betalen aan de gemeente.

 

Mobiele versie afsluiten