Site pictogram Tilburgers.nl

Zangeres Sanne Vleugels wint de Ad Vinkenprijs 2019

Het college van Burgemeesters en Wethouders (B&W) van Tilburg heeft de Ad Vinkenprijs 2019 toegekend aan operazangeres, theatermaker en comédienne Sanne Vleugels. Aan de prijs is een geldbedrag van 2500 euro verbonden. Wethouder Marcelle Hendrickx van cultuur verzorgt later dit voorjaar de officiële uitreiking.

Sanne Vleugels studeerde aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar zij in juni 2017 cum laude afstudeerde en de bachelor-titel behaalde. In haar opleiding kreeg zij les in klassieke zang en ook drama en dans stonden op haar lesrooster. Daardoor heeft Sanne zich kunnen ontwikkelen als zangeres en als actrice.

Tijdens haar opleiding ontwikkelde Sanne zich ook als theatermaker. In haar voorstellingen combineert ze klassieke zang met verschillende kunstdisciplines om opera toegankelijk te maken voor een breed publiek. ‘When Love Arrives’ was haar eerste solovoorstelling waar ze ook mee is afgestudeerd aan de Bachelor of Music.
In juni 2018 won zij met haar eigen ‘mini-opera: De Eeuwige Bruidsmeisjes’ het Delft Fringe Festival.

De Ad Vinkenprijs wordt toegekend op voordracht van een jury onder leiding van Paul Cornelissen, voormalig manager Programmering & Events bij Theaters Tilburg. De andere juryleden zijn mevrouw Geertje Hochstenbach (speldocent en regisseur binnen de Academie voor Muziek- en Musicaltheater) en de heer Robin Brugman (adviseur Kunsteducatie en Vervolgonderwijs bij Kunstloc Brabant).

Jacqueline Hamelink, de winnares van de Ad Vinkenprijs 2015

Ad Vinken was een Tilburgse ambtenaar en woordkunstenaar. Hij leverde onder andere een belangrijke bijdrage aan de Tilburgse Revue. Na zijn overlijden in 1988 heeft de gemeente Tilburg deze kleinkunstprijs naar hem vernoemd. Eenmaal in de twee jaar wordt de prijs uitgereikt aan een persoon of instantie die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de kleinkunst in Tilburg en soms breder voor de culturele identiteit van de stad Tilburg.

Eerdere winnaars zijn: Don Gijsel (1989), stichting de Korte Metten (1991), Jace van der Ven (1993), de Zwoelie Troelies (1995), Lauran van der Sanden (1997), Tom America (1999), Gummbah (2001), Peer de Graaf (2003), Kristel van Issum (2005), Karin Bruers (2007), Tilburg Cowboys (2009), Joris van Midde (2011), Jeroen de Leijer (2013), Jacqueline Hamelink (2015) en Frans van der Meer (2017).

Mobiele versie afsluiten