Site pictogram Tilburgers.nl

Zeer grote brand op Kraaiven

De blok aan de westkant van Kraaivenweg stond in brand. Met de bedrijven Maitre Paul, Van Vollenhoven Olie, Bart-Tent ESG Verhuur en Euromaster Truck.

Donderdagnacht rond 03:00 uur 20 september 2019 ontstond er een zeer grote brand op het industrieterrein Kraaiven nabij de Kraaivenweg  en De Kroonstraat. Drie bedrijfsterreinen zijn daarbij (deels) uitgebrand:  Maitre Paul, Van Vollenhoven Olie (inpandig zit ook Millers Oils) , Bart-Tent van ESG Party en horeca Verhuur. Het nabij gelegen Euromaster Truck bleek geen schade te hebben.

Er was sprake van een enorme rookontwikkeling, meerdere explosies en metershoge vuurvlammen.  De wind stond oostelijk en de rookwolken dreven richting Reeshof, waarbij flinke roetdeeltjes naar beneden kwamen. Door de overlast hiervan sloot het Reeshof College de gehele dag haar deuren.

Meer dan tachtig brandweerlieden met tientallen wagens uit de heel Midden Brabant warenzijn bezig om het vuur te bestrijden. Vanwege de brandende olie is ook de hulp van de Luchtmacht ingeroepen.  Rond 09.00 kon het sein ‘brand meester’ gegeven worden.

Vanwege de rookontwikkeling was er ook een NL-Alert uitgegeven speciaal voor de directe omgeving.

De brand ontstond bij Maitre Paul, gespecialiseerd in diepvriesgebak. Er ontstonden explosies aan de achterzijde van het pand, bij de diepvriesinstallaties. De nacht- medewerkers hadden nog niets van de brand gemerkt en zijn door de brandweer in veiligheid gebracht.

 

Mobiele versie afsluiten