Site pictogram Tilburgers.nl

Zeer zeldzame Nubische Giraffe geboren in Beekse Bergen

Giraffe Shanna met moeder Thejuli. – Foto: Beekse Bergen/Mariska Vermij – van Dijk.

Op 7 december 2021, de 18e verjaardag van kroonprinses Amalia, is op de savannes van Safaripark Beekse Bergen is een giraffe geboren. Het gaat om een Nubische giraffe, één van de meest bedreigde ondersoorten van de giraffe, volgens een persbericht van het park.

Het kalfje, dat de naam Shanna heeft gekregen, maakt het goed. “Moeder Thejuli is ervaren en doet het dan ook super met Shanna. We hebben haar al goed zien drinken”, zegt hoofd dierverzorger Rolf Veenhuizen.

Voorlopig verblijven Theluji en Shanna in het binnenverblijf vanwege de weersomstandigheden. “De bezoekersruimte van dit verblijf gaat elke dag een uurtje open, zodat bezoekers onze nieuwste aanwinst kunnen zien”, aldus Veenhuizen.

Bijna uitgestorven
De Nubische giraffe is één van de vier ‘noordelijke giraffen’ en komt voor in het noorden en oosten van Afrika, voornamelijk in Ethiopië en Zuid-Soedan. Het is de meest bedreigde soort giraffe. In de periode 1979 – 1982 werd het aantal nog op meer dan 20 duizend geschat. Naar schattingen uit 2015 leven in totaal nog maar 650 dieren in het wild. Dit komt doordat door ontbossing het leefgebied steeds kleiner is geworden.

Nubische giraffe Shanna ter wereld gekomen in Safaripark Beekse Bergen

 

Mobiele versie afsluiten