Site pictogram Tilburgers.nl

Zilveren Erepenning voor Jan Gevers

Op dinsdag 21 juni 2022 ontving Jan Gevers de Zilveren Erepenning van de gemeente Tilburg vanwege zijn jarenlange inzet als voorzitter van de Stichting Tilburgs Ondernemersfonds en zijn betekenis voor het vestigingsklimaat voor bedrijven en instellingen van Tilburg. Burgemeester Weterings reikte de erepenning uit ter gelegenheid van het afscheid Jan Gevers als voorzitter van de Stichting Tilburgs Ondernemersfonds op het Stadhuis in Tilburg.

Jan Gevers (68) is sinds 2012 voorzitter van de Stichting Tilburgs Ondernemersfonds. Het Tilburgs Ondernemersfonds regelt de afwikkeling en verdeling van de financiële middelen voor parkmanagement op negen Tilburgse bedrijventerreinen. Hij had een cruciale rol bij de totstandkoming, organisatie en professionalisering van het parkmanagement, en is daarmee van betekenis geweest voor het vestigingsklimaat voor bedrijven en instellingen van de stad.

Sinds 2020 is hij lid van het dagelijks bestuur van BORT en heeft hij in die hoedanigheid de rol gekregen van voorzitter van het voorzittersoverleg, het centrale orgaan van alle Vitaal-verenigingen waar alle thema’s op het gebied van parkmanagement samen komen. Hij heeft een belangrijke impuls gegeven aan de ontwikkeling van de Tilburgse bedrijventerreinen en heeft daarvoor van BORT in 2014 de BORT-prijs ontvangen, samen met Erik de Ridder, toenmalig wethouder Economie van Tilburg.

In het verleden had Jan Gevers diverse vrijwillige functies bij een aantal Tilburgse organisaties. Zo was hij voorzitter van het Cultuurfonds Tilburg, voorzitter van de Raad van Toezicht van Theaters Tilburg en Algemeen Secretaris van Willem II. In 2018 ontving hij een Koninklijke onderscheiding bij zijn afscheid als voorzitter van de Algemene Directie van de Van Spaendonck Groep. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mobiele versie afsluiten