Site pictogram Tilburgers.nl

Zilveren legpenning voor Michel Jehae

Milieucafé presentatoren Michel Jehae en Frans Post in mei 2010
Milieucafé presentatoren Michel Jehae (rechts) en Frans Post in mei 2010

Michel Jehae ontving op dinsdag 25 november de Zilveren Legpenning van de gemeente Tilburg. Hij kreeg deze gemeentelijke onderscheiding omdat hij de grondlegger is van het Milieucafé en zich ruim 21 jaar elke editie inzet voor het Milieucafé als redacteur en presentator.

De uitreiking vond plaats tijdens de 100e editie van het Milieucafé op dinsdag 25 november om 23.00 uur in Theater De Nieuwe Vorst, Willem II straat 49 in Tilburg. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Berend de Vries.

Michel Jehae (50) begon op 28 januari 1993 met het Milieucafé. In eerste instantie als een eenmalig experiment. Inmiddels is het uitgegroeid tot een gezaghebbende talkshow over natuur en milieu in Zuid-Nederland. In de afgelopen 21 jaar hebben ruim 18.500 bezoekers de weg naar het Milieucafé gevonden. Al die tijd is Michel Jehae de drijvende kracht achter het Milieucafé geweest, zowel op het podium als achter de schermen. Bij alle edities van het Milieucafé is hij betrokken geweest als redacteur/presentator. Dankzij het Milieucafé zijn er in Tilburg veel zaken op het gebied van natuur en milieu op de politieke agenda gezet.

Mobiele versie afsluiten