Site pictogram Tilburgers.nl

Zomer 2018: Brief Encounters bij LustWarande

Ook in 2018 organiseert Lustwarande weer twee exposities, die elkaar overlappen. Op 26 mei 2018 om 13.00 uur start het seizoen met Brief Encounters ’18.

Brief Encounters [Korte Ontmoetingen – red.] focust op vormen van ‘event sculpture’, sculptuur die in tijd begrensd is, oftewel: tijdelijk is De duur van een event sculpture kan variëren van een paar minuten tot enkele maanden. In de wereld van de hedendaagse sculptuur bestaat steeds meer aandacht voor in tijd begrensde, dus tijdelijke sculpturen.

Deze exposities bevat sculpturen van Lee Mingwei (TW), Shana Moulton (US) en van Nick Steur (NL). De werken van Lee en Moulton zijn slechts één dag te beleven, dat van Steur mogelijk een maand lang. De curator van de expositie is Chris Driessen, artistiek leider van Fundament Foundation.

Lee Mingwei – Guernica in sand (2012-2016)

Lee Mingwei laat het publiek vrijwel altijd actief deelnemen in zijn werken, die meestal gaan over het verlenen van respect aan de ander door middel van het gracieus schenken van schoonheid, in allerlei vormen, of dit nu met behulp van beeldende kunst is, muziek, architectuur of met dans.

Shana Moulton is een mediakunstenaar die hedendaagse angsten onderzoekt via haar filmische alter ego, Cynthia. Dat doet ze zowel in video’s, installaties en in performances waarbij performance en projectie naadloos in elkaar overgaan. Hoe naïef Cynthia ook moge lijken, Moultons maatschappijkritiek is niet over het hoofd te zien.

Shana Moulton – Mindplace Thoughtstream

Nick Steur, oorspronkelijk theatermaker, zoekt de grenzen op van wat er mogelijk is met fysieke menselijke inspanningen, zonder gebruik te maken van mechanisch materieel. Hij staat bekend om de onmogelijk lijkende stapelingen van stenen, die in omvang steeds groter worden.

Alle drie de kunstenaars presenteren nieuwe werken.   Lustwarande – Platform for Contemporary Sculpture in park De Oude Warande, Bredaseweg 441 – Tilburg

De opening van expositie is op Zaterdag 26 mei van 14.00 tot 18.00 met een verzochte (dus niet verplichte) entree van € 7,50.

Mobiele versie afsluiten