Site pictogram Tilburgers.nl

Zorgmedewerkers Thebe vechten samen met de vakbonden hun ontslag aan

Red-de-ThuiszorgersGisteravond, dinsdag 23 december, zijn ongeveer 100 medewerkers van zorginstelling Thebe (west- en midden-Brabant) bij elkaar gekomen om acties voor te bereiden tegen hun voorgenomen ontslag en dat van ongeveer 2000 collega’s. Tijdens deze bijeenkomst kregen zij een hart onder de riem gestoken door andere FNV-voorzitter Ton Heerts, Ruud Kuin (vicevoorzitter FNV), SP-Kamerlid Henk van Gerven en Abvakabo FNV-bestuurder Karim Skalli.

Zorgorganisatie Thebe vroeg vorige week een faillissement aan waardoor duizenden kwetsbare mensen hun zorg verliezen en 2000 medewerkers op straat komen te staan

De medewerkers zijn boos dat hun werkgever dit laat gebeuren. Het werk verdwijnt niet; kwetsbare mensen blijven ook na 1 januari 2015 zorg nodig hebben.

Bestuurder Karim Skalli van Abvakabo FNV: ,,Als Thebe deze zorg niet meer wil leveren dan moeten ze niet meedoen aan de aanbestedingen. De thuiszorgaanbieder die het werk overneemt, moet ook de mensen van Thebe netjes overnemen. Ik zie dan ook niet in waarom Thebe de boel failliet wil laten gaan.”

Abvakabo FNV gaat onderzoek doen naar de juistheid van het faillissement. Het UWV heeft bijvoorbeeld begin november geconcludeerd dat er geen bedrijfseconomische reden was om de boel failliet te verklaren. Ook van enig overleg met de bonden is geen sprake geweest.

Naast dit onderzoek gaat Abvakabo FNV de eis neerleggen bij de curatoren dat de medewerkers zorg moeten kunnen blijven verlenen aan hun kwetsbare cliënten, dit blijft immers noodzakelijk, en dit tegen de huidig geldende arbeidsvoorwaarden. Medewerkers zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

 

Mobiele versie afsluiten