zaterdag 20 april 2024

2 gedachten over “Aanpassing boetes bij fraude uitkeringen

  1. Ik weet niet of men hier nog op reageert. Ik heb net een brief binnen gekregen over ‘boete’ omdat ik een inkomen (van 36 euro) niet zou hebben opgegeven, die ik begin dit jaar heb verdient. Ondertussen wel terug geboekt. Nu staat er onder de alinea over de boete, dat dit blijkbaar al eerder is voor gevallen, met pensioen fonds. Waar van ik geld heb gekregen 1.5+ jaar geleden. Terwijl ik daar NOOIT iets van heb gehoord van de gemeente. Of wel, dit is de eerste brief die ik krijg over niet opgeven van inkomen. Word dit dan gezien als herhaaldelijk poging tot fraude, en word er straks 150% boete opgelegd? Verder word er in de brief ook gesproken over minimale bedrag van 150 euro?

    Ik vind het rond uit triest hoe men hier mee omgaat. Begin dit jaar paar keer gesprek gehad bij de gemeente. Verteld dat ik werk had, ging niet goed met bedrijf (en mij), 4 uur gewerkt. Dus in principe heb ik het verteld, alleen niet de juiste plek waarschijnlijk.

    Dan nog dat pensioen fonds. Ik werd gestoord met brieven van hun. Uiteindelijk met hulp instantie waar ik bij zat, hebben we formulier ingevuld, en het hielt op. Dit is tenslotte geld dat ik had verdient toen ik nog werk had, zonder uitkering. Alleen kreeg het in een uitkering periode. Maar ook de hulp instantie, die niets zegt over ‘je moet het wel opgeven bij de gemeente als inkomen’.

    Ik voel me overal genaaid hierdoor. Gemeente, werk, hulp instantie weten dat ik autisme heb. Ze weten dat ik niet tegen aanpassingen kan. Dat ze het niet moeilijk moeten maken. Dat ze duidelijk moeten zijn, en krijg ik deze shitshow over me heen.

  2. Het meest verbaasde me dat ik van mensen hoor, dat de UWV slecht bereikbaar is, als ze al bereikbaar waren in het verleden. Het UWV ging er van uit dat mensen die geen werk hebben maar gewoon vol moeten houden met contact zoeken, want ze hebben immers geen werk! Ze horen vroeg in de ochtend ook naar een afspraak te komen in een andere stad, ook al moeten ze met bus en trein en weer de bus, want ze hebben niets anders te doen, dat ze soms helemaal akelig zijn van hun medicatie, daar stapt men doodleuk overheen. En is dit nu iets van het heden, de tegenwoordige tijd? Zelf heb ik in het verleden heel andere ervaringen met het UWV gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *