maandag 17 juni 2024

Colofon

Tilburgers.nl is dé digitale nieuws-site van Tilburg. Tilburgers.nl is onafhankelijk en biedt politieke verslaggeving, interviews,  en nieuws over Tilburgers en haar bewoners in tekst, beeld en geluid. Uitgangspunt is steeds het duiden van het nieuws en het geven van achtergronden door feitelijke verslagen en interviews.

De Missie en het Redactie-statuut zijn hier te vinden.

Stichting Onafhankelijke Media

Tilburgers.nl en de Top 1000 Aller Tilburgers zijn onderdeel van de Stichting Onafhankelijke Media.

SOM-logo-630px

De redactie bestaat nu uit de volgende personen:

Wie Wat Contact
John Geerts Hoofdredacteur john@tilburgers.nl
Paula Anguita Eindredacteur redactie@tilburgers.nl
Norbert Bruggeman († 2014) Redactie coach
Jean-Paul Korst Weerman jean-paul@tilburgers.nl
Peter van den Besselaar Auteur en fotograaf Peter van den Besselaar
Hans Rube Auteur
Anton Kwantes Auteur Verrassend Streektalent

Voor de rubriek ‘Tilburg uit de Oude Doos’  is er een samenwerking met het Regionaal Archief Tilburg.

Achtergrond Tilburgers.nl

Tilburgers.nl is in januari 2007 opgericht door Paula Anguita en John Geerts. In eerste instantie als een forum voor de stad, maar al snel is de website omgebouwd naar een nieuwsplatform voor Tilburg met aandacht aan de vele initiatieven in de stad.

Nadat ervaren eindredacteur Norbert Bruggeman in 2010 de redactie heeft versterkt, is het nieuwsaanbod breder geworden.  Momenteel lezen de gemiddeld 2.000 bezoekers van Tilburgers.nl dagelijks zo’n 10.000 nieuwsberichten per dag.

Rechten

Op de door Stichting  Onafhankelijke Media / Tilburgers.nl en haar auteurs gecreëerde content (waaronder tekst, foto en video) rusten auteursrechten. Het is niet toegestaan om  foto’s. video’s en teksten  over te nemen, te verveelvoudigen of op welke andere wijze dan ook openbaar te maken. Tegen inbreuken op het auteursrecht en de persoonlijkheidsrechten wordt altijd (gerechtelijk) opgetreden.

Het is mogelijk om tegen betaling licenties te bekomen voor gebruik van beeld, tekst en video. Licentieaanvragen dienen vergezeld te worden van een exacte omschrijving van het doel, aard en wijze van gebruik.

U kunt uw verzoeken richten aan redactie@tilbugers.nl waarna uw verzoek beoordeeld wordt en de tarieven en voorwaarden voor licentieverstrekking aan u kenbaar worden gemaakt.

De volgende tarieven zijn van toepassing bij overname van content:
Tekst: minimaal 1,50 EURO per woord

Foto’s: Minimaal € 400,00 per foto, per openbaarmaking, per jaar.
Video: Minimaal € 750,00 per fragment van maximaal 20 seconden per openbaarmaking en/of uitzending.

Vaste of grootschalige  afnemers kunnen genieten een korting op genoemde tarieven.

Op al onze rechtsbetrekkingen zijn voor wat betreft tekst de Algemene Voorwaarden van de NVJ en wat betreft foto’s en video de Algemene Voorwaarden van DuPho van toepassing. Inkoopvoorwaarden van (potentiële) cliënten worden door ons afgewezen.

Stichting Onafhankelijke Media/ Tilburgers.nl  staat een eerlijk auteursrechtelijk verkeer voor.  Dat betekent dat we veel aandacht besteden aan het voorkomen van inbreuken op het auteursrecht en op de persoonlijkheidsrechten door middel van voorlichting door ons en onze partners met wie we samenwerken.

Zakelijke informatie

Stichting Onafhankelijke Media
KvK: 62204548
BTW: NL854706458B01
IBAN: NL12 SNSB 0320 1343 77 (SNS Bank)

Lettertype: TilburgsAns-Regular

Sinds 10 april 2016 gebruikt Tilburgers.nl het lettertype TilburgsAns-Regular in alle kopteksten en links. TilburgsAns is ontworpen door Sander Neijnens en Ivo van Leeuwen en heeft het karakter van de stad Tilburg meegekregen. Meer informatie is te vinden op de website www.tilburgsans.nl.

Niet gevonden worden

googleAls u niet wilt dat uw naam gevonden wordt via de zoekmachine van Google, kunt u zelf bij Google een verzoek indienen om uw naam uit de zoekmachine te verwijderen. Een verzoek om uw naam te verwijderen kunt u indienen via een web-formulier, te vinden via deze link: https://support.google.com/… (Engelstalig)