maandag 15 april 2024

13 gedachten over “Bomen in uniek parkje dreigen te verdwijnen

 1. Waarom wordt deze discussie niet veeeeeel breder getrokken?
  Nu blijft het in hetzelfde groepje liefhebbers rondgezongen worden . Buurtbewoners hebben niets in de gaten en nemen alles voor zoete koek aan. Mensenlief wie begint waar ?

 2. Ah, nu wel.
  als je het mij vraagt hebben we een chronisch probleem met bestuurders die besturen volgens het boekje. Daarin staat dat groen en welzijn wel belangrijk is maar dat kost veel centjes. de gemeente moet dus zo veel mogelijk geld verdienen aan ontwikkelaars. Maar het verlies aan leefruimte en welzijn blijft wel altijd groter dan wat je ooit terug kunt kopen met die “winst”. onze stedenbouwkundigen brengen dit ook niet in kaart omdat groene ruimtes niets waard zijn omdat er nóg niets is gebouwd. Pas na de “ontwikkeling” (in naam van het huidige bestuur) mogen we praten over waardevolle groene ruimte omdat we dan een miljoenen hebben betaald om een ontwerper een paar identieke boompjes op een rijtje te laten zetten. Net als onze metro zullen we straks geluidskastjes op moeten hangen als echo uit de tijd dat er ooit vogels floten in onze stad.

 3. Paulus, mooi dat jullie dit nog bereikt hebben maar ik blijf vinden dat GL veel meer aan groenbehoud en -uitbreiding moet doen en niet alleen vlak voor de verkiezingen. Het is ook de beste manier om je te onderscheiden van andere partijen die enkel bezig zijn met bouwplannen en stadsuitbreidingen.

 4. Ik kom iedere dag in dit parkje. Het is een oase van rust. Hier ga je toch geen 55 woningen bouwen? Waanzin?

 5. Er is nog iets bijzonders aan de hand met dit parkje: er staat nog een rijtje lindebomen dievroeger voor een oude boerderij stonden aan het lijnsheike dat daar toen nog liep tot aan het kanaal. De boerderij is gesloopt. Jaren later is er nog een actie gevoerd tegen de massale sloop van woningen. Er is toen met aarden wallen tijdelijk de contouren van die vroegere boerderij hersteld. Een klein monumentje dus dat rijtje bomen.ze staan ter hoogte van het verzorgingshuis de heikant.

 6. Er is nog iets met dit parkje: er staat een rijtje lindebomen die vroeger voor een (onteigende/gesloopte) boerderij stonden aan het Lijnsheike dat daar toen nog liep. (ongeveer ter hoogte van verzorgingstehuis Heikant)
  In de jaren zeventig is daar actie gevoerd tegen die massale sloop van woningen en boerderijen. Actievorders maakten met aarden wallen de vroegere contouren van die boerderij zichtbaar. Onder anderen nu PvdA-raadslid Tine vd Weyer was daarbij!! Ongelofelijk dat ze zich nu als raadslid totaal niet meer druk maakt om die bomen!! Blijkbaar totaal niet meer actiebereid.

 7. Hans Hessels begrijpt wel waar die reactie vandaan komt. GL is als coalitiepartij mede verantwoordelijk voor de ruimtelijke ordening i.c. het groenbeleid. Toen ik enige tijd geleden Paulus Oerlemans aansprak over zijn bezoek aan de tuin van de Rooi Harten aan de Bredaseweg bleek hij met zijn partijgenoten niet op de hoogte te zijn van de kaalkap aldaar. Desgevraagd liet hij weten geen tijd te hebben om aanvragen van kapvergunningen in Koerier of Stadsnieuws in de gaten te houden. Is niemand binnen de partij in staat om daar 5 minuten per week aan te besteden? Als GL maandag protesteert tegen de plannen in het Von Weberpark juich ik dat toe maar voorgaande heeft me wel wantrouwig gemaakt!

 8. Verschrikkelijk dat deze plannen maar uit het gemeentehuis komen rollen. Dat er nog steeds bestuurders zijn die het blijven proberen.En dan een beetje lappen links en rechts. En het gebeurt toch. Ook met partijen in het college die het milieu en duurzaamheidsjargon van voor tot achter kennen.
  Je moet het gewoon niet willen bedenken! Laat ambtenaren plannen maken waarbij dit soort waardevols moet blijven behouden. Ze hebben nu twee jaar na zitten denken over sloop. Dat noem ik , een gebrek aan gezond verstand.

 9. Ik snap niet waar reactie van Hans Hessels vandaan komt. GroenLinks dient as maandag wijzigingsvoorstellen in voor zowel von Weberpark als voor S. jansenstraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *