donderdag 20 juni 2024

4 gedachten over “Brabant kiest een nieuw provinciebestuur

 1. tsja, dat is inderdaad zielig: 10 jaar lang een kogelvrij vest moeten dragen omdat je mensen op basis van hun religie uitsluit. En inderdaad, een echte inhoudelijke reden ook om op die persoon te gaan stemmen!
  IK stem liever lokaal, op mensen die met hun voeten in de klei staan en weten wat het beleid op de werkvloer doet en correcties of veranderingen ter sprake kan brengen. De macht terugbrengen in wijken, dichtbij mensen, daar waar ze thuis hoort! GA ervoor Lokaal Brabant!

 2. Je ergens is genoeg genoeg , maar zelfs dat mag je niet zeggen om dat politiek correct anders klinkt, we moeten als we het goed willen doen voor hun per huishouden 2 asielzoekers in huis nemen , dan ben je pas goed bezig,al moeten je ouders naar de voedselbank, of ze kunnen d,r eigen bijdrage niet betalen ,onze politieke leider liegen en bedriegen, keer op keer , het stemmen is alleen voor muzikanten want de politiekers blijven vals spelen.steeds weer mooie belofte,s waar niks van uit komt , daarom kies ik vandaag voor iemand die bij zijn stand punten blijft , waarvoor hij al meer dan 10 jaar een kogelvrij vest draagt , dus daarom verdiend hij mijn stem.

 3. Ik heb niet veel vertrouwen meer in onze democratische politiek. Ons land groeit nog steeds, met enkele uitzonderingen daargelaten, naar een ieder voor zich en god voor ons allen samenleving. Dit vindt zijn weerslag op ons kuddegedrag waardoor we door de gevestigde orde zijn gedegradeerd tot niet meer dan stemvee.

  Na de verkiezingen zal dit resulteren tot weer opnieuw een duidelijke afspiegeling van onze samenleving van personen van de “Ieder voor zich en god voor ons alle mentaliteit”. Wie heeft de grootste zakken en wie kan het slimste duidelijk maken dat het niet gaat om het eigenbelang.

  Idealisme en het geven om de medemens is in deze algehele kortzichtige neoliberale politiek al jaren uitgebannen. Ja inderdaad je mag niet zeuren er zijn landen waar het slechter gaat, waar de miste schouders de zwaarste lasten dragen.

  Maar in deze landen hoeven mensen ook niet veel meer dan leven en overleven. Ook geen pretje overigens. Maar een voordeel daarvan is daar dat ze weten dat je elkaar nodig hebt.

  Dus maar even een vraag aan alle:

  Wanneer krijgen we weer echte verkiezingen ?

 4. Lokaal Brabant heeft mijn hulp gevraagd bij de samenstelling van de kieslijst. Een interessant en tijdrovende bezigheid om zoveel mogelijk mensen te kunnen spreken. Bij al deze gesprekken ben ik werkelijk onder de indruk geraakt van de kwaliteit die de gezamenlijke lokale partijen in kunnen brengen. De kieslijst van Lokaal Brabant mag er dan ook zijn. Onder de indruk kwam ik vooral van de initiatiefnemers, die werkelijk bergen werk hebben verzet om voor de lokale partijen een provinciaal platform te realiseren. Vooral in Noord-Brabant is er een groot draagvlak gerealiseerd met strijdvaardige kandidaten. Een bottom up proces, dat feitelijk ook voor de beleidsontwikkeling moet gelden. Aanvankelijk was de Provincie voor veel mensen een ver van mijn bed show. Deze afstand was zichtbaar in de lage opkomst bij de provinciale verkiezingen. Lokaal Brabant wil deze afstand drastisch verkleinen en duidelijk maken, dat de Provincie er vooral voor de mensen is. Nu maken de traditionele partijen er een speeltuin van van de landelijke politiek. Vooral omdat de 1e kamer vanuit de provincie ingevuld kan worden. Het lijkt er dan ook eerder op dat voor de traditionele partijen de invulling van de 1e kamer het meest belangrijk is. Deze schizofrene situatie is uiterst verwarrend voor de kiezer en feitelijk alleen een spel voor achterkamertjespolitiek! Lokaal Brabant doet hier bewust niet aan mee. Gezamenlijk zijn zij feitelijk de grootste partij in Noord-Brabant en vanuit die kracht willen zij de instelling van het provinciaal bestuur gaan kantelen. Omdat ik deze poging van harte toejuich heb ik me ook als lijstduwer op hun kieslijst laten plaatsen. Van lijsttrekker tot lijstduwers allemaal mensen met lef en duidelijk geen meelopers in een landelijk geheel. Ze zijn er stuk voor stuk voor de Brabanders! Daarom roep ik iedereen op zeker te gaan stemmen en het liefst op lijst 12 Lokaal Brabant om de verandering op gang te brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *