Spring naar inhoud

De Tilburgse Koerier: Afscheid van een weekblad

De gemiddelde leestijd bedraagt: < 1 minuut

Als u de Tilburgse Koerier straks van de mat opraapt, of misschien heeft u dat al gedaan, bedenkt u zich dan dat het de allerlaatste keer was.

Na 63 jaar moet Tilburg afscheid nemen van de vertrouwde huis-aan-huiskrant, die bij iedereen over de vloer kwam. De Tilburgse Koerier stopt. Voorgoed.

Uitgever Joost de Beer legt op de website van de Tilburgse Koerier uit, dat deze gratis krant al die jaren heeft kunnen leven van de advertentie-inkomsten van ondernemers. Maar aangezien deze advertenties al jarenlang steeds minder worden, is het niet langer mogelijk om de Koerier in stand te houden.

Citaat van Joost de Beer: "Publiciteit gebeurt steeds meer via social media en daarmee slinkt de inkomstenbron voor de gratis huis-aan-huisbladen. Samen met steeds stijgende kosten en groeiende problemen met betrekking tot bezorging zorgt dit voor een neergaande spiraal die naar mijn mening onomkeerbaar is."

Jos de Beer richtte de Tilburgse Koerier op 8 maart 1957 op als zelfstandige uitgave, wat de krant altijd gebleven is. In 1992 werd zoon Joost de Beer directeur van het bedrijf. Destijds begon het blad met een oplage van 28.500 exemplaren. Anno 2019 bedroeg de oplage 86.000 exemplaren per week.

1 gedachte over “De Tilburgse Koerier: Afscheid van een weekblad

  1. Henny Jansen

    Spiraal naar beneden. Het is triest dat de Tilburgse Koerier verdwijnt. Er zijn best
    nog veel mensen die geen internet hebben en nu dus weer meemaken dat er papier
    informatie verdwijnt. Heel jammer maar ik begrijp dat Joost de Beer moet stoppen en dat zelf erg vind. 63 Jaar trouwe dienst van deze prachtige Tilburgse Koerier.
    Ik zal deze gratis koerier erg missen. Wens Joost heel veel sterkte . Ik denk dat ik namens veel Tilburgers spreek als ik zeg; "Dank u wel familie de Beer voor uw prachtig en trouwe Tilburgse Koerier". Het gaat u goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.